Μέσα σ’ όλα επιθετικά, αλλά…

από Νίκος Παπαδόπουλος

Ο Αλβάρο Σαμόρα ήταν η πιθανή έκπληξη που έγινε πράξη από τον Άκη Μάντζιο στην ενδεκάδα του αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης. Και η αλήθεια είναι ότι για στο καλό διάστημα του πρώτου μέρους δικαίωσε τον προπονητή με την επιλογή του.

Τέσσερα σημεία αναφοράς υπήρχαν στη δράση των “κιτρινόμαυρων” στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου, με τον Κοσταρικανό να είναι ο κοινός παρονομαστής.

Κέρδισε το πέναλτι, έκανε την ασίστ στο 0-2, χάνει τη φάση στο 33′ και το τετ α τετ στο 37′ που τον πρόλαβε τελευταία στιγμή ο Παπαδόπουλος. Φάση μάλιστα η οποία ξεκινάει από κλέψιμο του ίδιου δευτερόλεπτα νωρίτερα από την πίεση του ΑΡΗ ψηλά.

Ολα αυτά ο 21χρονος τα έκανε έχοντας μόλις 18 επαφές με τη μπάλα, πέντε εκ των οποίων ήταν στη μεγάλη περιοχή. Ηταν ο κορυφαίος του ΑΡΗ επιθετικά αλλά την ίδια στιγμή ήταν δέκτης και πολλών παρατηρήσεων από τον Άκη Μάντζιο καθώς ακόμα βγάζει δυσκολίας στην τακτική του πειθαρχία.

Με την αλλαγή του στο 53′ ο Μάντζιος έψαξε περισσότερη πίεση στον άξονα και να γεμίσει λίγο παραπάνω το κέντρο του με τον Τζούρασεκ. Η αλήθεια είναι όμως ότι κανένας άλλος στη συνέχεια του ματς δεν έδωσε επιθετικά όσα ο Σαμόρα. Κυρίως την ενέργεια και τα τρεξίματα του Κοσταρικανού που όμως δεν σβήνουν άλλα ζητήματα που αντιμετώπισε στο παιχνίδι. Εκ του αποτελέσματος πάντως, μπορούσε να πάρει κι άλλο χρόνο…

 

Προτεινόμενα Άρθρα