Μία τριπλέτα με κοινό στόχο

από Νίκος Παπαδόπουλος

O Φαμπιάνο έχει φέρει το θέμα των στόπερ σε περίοπτη θέση στη λίστα του ΑΡΗ και ο προγραμματισμός περιστρέφεται γύρω από την απάντηση του Βραζιλιάνου.

Η τελική απόφαση του 33χρονου θα καθορίσει την έλευση ή όχι ενός κεντρικού αμυντικού που θα πλαισιώσει τους Γιάκουμπ Μπράμπετς, Λίντσεϊ Ρόοιυζ κιαι Φραν Βέλεθ.

Η τριάδα αυτή είναι και το “μαξιλαράκι” που επιτρέπει στον ΑΡΗ να μην αγχώνεται ούτε για τον Φαμπιάνο αλλά ούτε και για κάποια άλλη περίπτωση στόπερ για την ώρα, ασχέτως που στόχος του να είναι να έχει άμεσα απάντηση από τον παίκτη ώστε να πορευτεί αναλόγως.

Τρεις παίκτες που ανά πάσα στιγμή αποτελούν ενδεκαδάτες επιλογές. Τρεις ποδοσφαιριστές με εμπειρία, που υπολογίζονται αυτή τη στιγμή και τους συνδέει ένας κοινός στόχος. Μία καλύτερη χρονιά σε σχέση με την προηγούμενη.

Ο Μπράμπετς ήταν σημείο αναφοράς και σταθερότητας για δύο χρόνια, με την τελευταία σεζόν να απέχει αρκετά από τα στάνταρ που είχε θέσει ο ίδιος. Το επεισόδιο του περασμένου Νοέμβρη στην Τσεχία και το “κόψιμό” του από το Euro ήταν ένα φυσικό επακόλουθο αλλά και δύο γεγονότα που επηρέασαν τον 31χρονο αμυντικό, τον οποίο ο ΑΡΗΣ χρειάζεται πολύ καλύτερο από τη νέα σεζόν.

Ο Λίντσεϊ Ρόουζ από την άλλη ήρθε μεσούσης της σεζόν για να καλύψει ένα κενό που δημιουργήθηκε αφενός με τον τραυματισμό του Βέλεθ και αφετέρου με την έλλειψη ενός ακόμη κεντρικού αμυντικού.

Παρότι ξεκίνησε καλά, η συνέχεια για τον έμπειρο στόπερ δεν ήταν το ίδιο καλή έχοντας βέβαια κάποιες καλές στιγμές αλλά σίγουρα στοχεύει σε σταθερότητα και σε καλύτερες εμφανίσεις τη νέα σεζόν, έχοντας την ικανότητα για να τις επιδείξει. Ένα δεύτερο μισό που δεν ήταν και τόσο εύκολο για τον ίδιο, με δεδομένο ότι ήταν μακριά από την οικογένειά του.

Ο Βέλεθ κλείνει την τριάδα όχι εξαιτίας κάποιας διαφοράς με τους άλλους δύο, αλλά λόγω της ιδιαιτερότητας ως πε΄ριπτωση καθώς υπολογίζεται και για τον χώρο του κέντρου.

Ο πολύπειρος στόπερ πέρασε μία πολύ δύσκολη χρονιά με αποκορύφωμα τη θλάση που τον άφησε εκτός για τρεις μήνες, συν κάποια ακόμα προβλήματα που τον ταλαιπώρησαν στην τελική ευθεία της σεζόν και με επίκεντρο τα πλέι οφ και το Κύπελλο.

Ο Ιβηρας στόπερ θέλει φέτος να κάνει restart και να αποδειχθεί πολύ πιο χρήσιμος και να πάρει περισσότερο χρόνο συμμετοχής, βάζοντας από το καλοκαίρι τις βάσεις ώστε να είναι υγιής και να μείνει μακριά από τραυματισμούς.

Τα χρόνια δεν είναι λίγα για κανέναν από τους τρεις. Ούτε όμως και η ποιότητά τους, η οποία μπορεί να κάνει τη διαφορά περιμένοντας τον τέταρτο που θα τους πλαισιώσει. Είτε αυτός είναι ο Φαμπιάνο είτε κάποιος άλλος κεντρικός αμυντικός.

Προτεινόμενα Άρθρα