Μία φόρμα με χαρακτηριστική ευστοχία!

από Νίκος Παπαδόπουλος

Τον τελευταίο μήνα ο Λορέν Μορόν είναι ξανά ο… killer που συστήθηκε στο ελληνικό κοινό κατά το πρώτο μισό της φετινής χρονιάς.

Μετά την “κοιλιά” του Ιανουαρίου -φυσιολογική βάσει του βάρους που έπεσε πάνω του- ο 29χρονος στράικερ βρίσκει ξανά τον εαυτό του και την εκτελεστική του δεινότητα, με πέντε γκολ στα τελευταία επτά ματς για το πρωτάθλημα και σε εννέα συνολικά μαζί με αυτά του Κυπέλλου.

Σε ό,τι έχει να κάνει με το πρωτάθλημα, ο Μορόν έχει καταφέρει σε αυτά τα επτά ματς να πετύχει και κάτι παραπάνω από αυτά τα πέντε γκολ. Να βελτιώσει την ευστοχία του…

Στο μεγαλύτερο κομμάτι της κανονικής διάρκειας ο Ισπανός σκόραρε ένα γκολ ανά περίπου 5-5,5 τελικές προσπάθειες ή ανά 150 αγωνιστικά λεπτά μέσο όρο.

Αυτό έχει αλλάξει τον τελευταίο μήνα, με την αποτελεσματικότητά του να “χτυπάει” κόκκινο. Σε αυτά τα επτά ματς λοιπόν, ο Μορόν είχε 13 τελικές με τις οποίες ήρθαν αυτά τα πέντε γκολ. Άρα ένα γκολ ανά 2,6 τελικές προσπάθειες (!) από τις 5,5 που σκόραρε στο μεγαλύτερο κομμάτι της σεζόν.

Τα παραπάνω νούμερα συντελούν στην πιο παραγωγική περίοδο του Μορόν με τη φανέλα του ΑΡΗ και σίγουρα η διακοπή… του βάζει φρένο, με τη συνέχεια να δίνεται μετά τα τέλη του Μάρτη που θα επιστρέψουν τα πλέι οφ.

Προτεινόμενα Άρθρα