Μαγικό ραβδάκι δεν κρατάει, έχει όμως αύρα…

από Νίκος Παπαδόπουλος

“Μάγος ο Μπούργος… τα άλλαξε όλα” ή “καλά γιατί δεν τον άλλαζες τόσο καιρό;”… Ξεκινάμε ξεκαθαρίζοντας ότι αυτά στο σύγχρονο ποδόσφαιρο δεν υπάρχουν.

Ο Αργεντινός τεχνικός έχει ένα “πακέτο” για να εξελιχθεί σε έναν αναμορφωτή του ΑΡΗ. Ποδοσφαιρικά και όχι μόνο. Με μία προπόνηση όμως -αυτή της περασμένης Τρίτης- τί να προλάβει να αλλάξει ο άνθρωπος…

Ο χθεσινός ΑΡΗΣ δεν απείχε πολύ από εκείνο που αντικρίσαμε ουκ ολίγες φορές τη φετινή σεζόν. Καλή κυκλοφορία, πολλές κλασσικές ευκαιρίες αλλά και δυσκολία στο γκολ για τουλάχιστον ένα ημίχρονο.

Είναι μία ομάδα που δεν γίνεται να μην φέρει ακόμα το αποτύπωμα του προπονητή που είχε μέχρι και πριν δέκα μέρες. Θετικά και αρνητικά… Χθες όμως ήταν και μία ομάδα στην οποία προστέθηκαν σημαντικές λεπτομέρειες κυρίως από πλευράς Τερζή και φυσικά από τον Μπούργος, μαζί με κάποια τακτικά “τρικ” τόσο πριν όσο και κατά τη διάρκεια του ματς.

Οσον αφορά τον Έλληνα τεχνικό, είδαμε κάτι που έγινε και με τον ΠΑΟΚ. Δηλαδή μία παραπάνω τάση του ΑΡΗ να βγάζει παίκτες στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας. Κυρίως τον Καμαρά αλλά και τους υπόλοιπους, για αυτό και η αύξηση στις κάθετες κινήσεις τόσο του Μαυριτανού ή του Μαντσίνι, με πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα το δεύτερο γκολ. Και φυσικά μία πολύ καλή αμυντική λειτουργία, που για ακόμη ένα ματς μετέτρεψε τον Κουέστα σε… παρατηρητή του αγώνα.

Το διάβασμα ανήκει στον Τερζή και η διαχείριση στη διάρκεια του αγώνα “στέλνει” την κουβέντα προς την πλευρά του Μπούργος, ο οποίος σε μία διακοπή του πρώτου μέρους μάζεψε πέντε-έξι παίκτες γύρω του λες και είχαμε τάιμ άουτ.

Πολλές εντολές και με έμφαση στο “παίξτε απλά” που μπορεί να μοιάζει κάτι απλό αλλά ίσως και ένα από τα”κλειδιά” του ΑΡΗ για να δώσει αυτή την αίσθηση ότι υπήρχε κάτι διαφορετικό. Ενα “τσικ” που ίσως βρίσκει ερμηνεία στην καλή κυκλοφορία ανάμεσα στις γραμμές του Ατρομήτου και το γρήγορο πάσινγκ γκέιμ, βάζοντας κάποιους παίκτες περισσότερο στο παιχνίδι της ομάδας.

Το πρώτο που φέρνει ο Αργεντινός στην ομάδα, είναι η αύρα, που αποτυπώθηκε τόσο χθες όσο και στην πρώτη του προπόνηση. Οπως η προσωπικότητά του εξιτάρει όλους εμάς, πάνω-κάτω το ίδιο συμβαίνει και με τους παίκτες της ομάδας. Φυσιολογικό είναι…

Για την ώρα θα περιοριστεί σε αυτή την αύρα και σε κάποιες “πινελιές” που περνάει συνολικά και ατομικά, περιμένοντας την επόμενη εβδομάδα για έναν “γεμάτο” κύκλο κανονικών προπονήσεων εν όψει Ολυμπιακού.

Μέχρι τότε, τόσο ο ίδιος όσο και οι υπόλοιποι στρέφουν την προσοχή τους στον μεγάλο… τελικό με τον Αστέρα. Ο ΑΡΗΣ θα πάει στην Τρίπολη με την πλάτη στον τοίχο αλλά και με άλλον… αέρα που δίνει τόσο η χθεσινή νίκη όσο και η παρουσία του Μπούργος στο εσωτερικό της ομάδας. Το ζήτημα είναι να παρουσιαστεί πιο αποτελεσματικός από χθες, ασχέτως του 3-0, κόντρα σε μία ομάδα που βλέπει το μεθαυριανό παιχνίδι ακριβώς όπως αυτός.

 

 

 

 

Προτεινόμενα Άρθρα