Ματαρίτα: 54 συμμετοχές με την Κόστα Ρίκα σε 8 χρόνια

από Γιώργος Γκάτος

Ένα σημαντικό στοιχείο της καριέρας του Ρόναλντ Ματαρίτα είναι οι δεκάδες συμμετοχές που έχει με την Εθνική της Κόστα Ρίκα, από το 2015 μέχρι και σήμερα.

Ο έμπειρος 28χρονος μπακ, έκανε το ντεμπούτο του το 2015, σε ηλικία 21 ετών, σε φιλική αναμέτρηση κόντρα στη Βραζιλία. Έκτοτε, έχει φορέσει 54 φορές τη φανέλα με το εθνόσημο.

Προκριματικά για το Μουντιάλ, Κόπα Αμέρικα, Γκολντ Καπ, φιλικές αναμετρήσεις και ένα παγκόσμιο κύπελλο που δεν ήταν όπως το περίμενε.

Ανάμεσα στα συνεχόμενα 90λεπτα και τα πολλά παιχνίδια, δέχθηκε ένα χτύπημα που τον άφησε εκτός δράσεις για πολλούς μήνες. Κάπως έτσι, κατάφερε ναι μεν να αποθεραπευτεί πριν το Μουντιάλ, αλλά δε μπόρεσε να βοηθήσει ουσιαστικά τη χώρα του. Μέτρησε 8 λεπτά κόντρα στην Ισπανία και άλλα 16 κόντρα στη Γερμανία, στο πρόσφατο Μουντιάλ του Κατάρ.

Η ατυχία δηλαδή του… χτύπησε τη πόρτα, όπως συνέβη και το 2018, όπου λίγο πριν το Μουντιάλ υπέστη θλάση και δε μπόρεσε να φορέσει τη φανέλα με το εθνόσημο και να αγωνιστεί στο κορυφαίο επίπεδο των Εθνικών ομάδων.

Οι συμμετοχές του θα ήταν πολύ περισσότερες αν δεν υπήρχε μπροστά του ο Μπράιαν Οβιέδο (αγωνίστηκε σε Έβερτον, Κοπεγχάγη, Νόρτζελαντ, Σάντερλαντ), ο οποίος μετράει 79 συμμετοχές με το εθνόσημο, αλλά πια στα 33 του, είναι στη δύση της καριέρας του.

 

Προτεινόμενα Άρθρα