Ο Νταρίντα επιστρέφει να… συμμαζέψει τον άξονα

από Νίκος Παπαδόπουλος

Στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στρέφεται αποκλειστικά από σήμερα ο ΑΡΗΣ, έχοντας μπροστά του δύο προπονήσεις ώστε να ετοιμαστεί για το ντέρμπι της επόμενης Κυριακής (07/01).

Η σημερινή προπόνηση αναμένεται να έχει… ολίγη από Τρίπολη, αλλά ο Άκης Μάντζιος καλείται να προετοιμάσει την ομάδα τόσο πνευματικά όσο και αγωνιστικά. Ο Έλληνας τεχνικός έχει πλέον να διαχειριστεί και την απουσία του τραυματία Βερστράτε, μαζί με όλα τα υπόλοιπα, όμως από την άλλη χαμογελάει λόγω του Βλάντιμιρ Νταρίντα.

Ο Τσέχος θα επανέλθει στην αρχική ενδεκάδα και στον… πολύπαθο άξονα, μετά το “στοπ” που έβαλε η τιμωρία του στο φορμάρισμά του πριν το φινάλε του 2023.

Ο 33χρονος άσσος λύνει κάπως τα χέρια του Μάντζιου με τα όσα προβλήματα αντιμετωπίζει, ειδικά στον άξονα, έχοντας σίγουρο δεύτερο τον Ζουλ και με ερωτηματικό δίπλα στον τρίτο της μεσαίας γραμμής.

Το θέμα είναι ότι εκεί για τον Μάντζιο είναι ότι υπάρχει προβληματισμός σχεδόν για όλους. Πάρντο, Ρουπ, Σαμόρα, Τζούρασεκ… Ολοι έχουν αρνητικά -για διαφορετικούς λόγους ο καθένας- αλλά θα πρέπει να επιλέξει κάποιον εάν δεν πάει σε κάποια άλλη λύση. Ισως τον Τζούρασεκ που τα είχε πάει πολύ καλά με τον Ζουλ κόντρα στην ΑΕΚ, αλλά πάντα σε θεωρητικό επίπεδο.

Μπορεί ο Αστέρας Τρίπολης προχθές να “χτύπησε” στο πρόβλημα του ΑΡΗ στην αριστερή πλευρά, όμως οι αδυναμίες ήταν φανερές και στο κέντρο όπου ο Ζουλ πάλευε μόνος του δίχως βοήθειες, με αποτέλεσμα να επηρεαστεί και η δική του απόδοση.

 

Προτεινόμενα Άρθρα