Μουντιάλ Γυναικών: Η αδερφή του Ρις Τζέιμς «σκότωσε» τη Δανία και στέλνει την Αγγλία στους “16 ” (vids)

από AllAboutARIS

Χάρη στο τελείωμα «ζωγραφιά» της αδερφής του Ρίς ΤζέιμςΛορέν, ήρθε η νίκη της Αγγλίας με 1-0, απέναντι στη Δανία. Το αστέρι της Τσέλσι εξασφάλισε τη θέση των Βρετανίδων στους 16 του Παγκοσμίου Κυπέλλου Γυναικών. Καλύτερες οι νικήτριες στο παιχνίδι της δεύτερης αγωνιστικής του τετάρτου ομίλου, κατάφερε να ελέγξει το ρυθμό, σε ένα παιχνίδι λιγότερο κλειστό, από αυτό που δείχνει το τελικό αποτέλεσμα.

Γκολ στην πρώτη φάση για τις παίκτριες της Σαρίνα Βίγκμαν-Γκλότζμπαχ, με τη Τζέιμς να «λύνει τον γόρδιο δεσμό» μόλις στο 6ο λεπτό, χάρη σε υποδειγματικό πλασέ. Η τερματοφύλακας της Δανίας, Λένε Κρίστιενσεν λίγο έλειψε να πάθει και δεύτερο σοκ, με τη συμπλήρωση 10 λεπτών αγώνα, με την Χλόε Κέλι να αγγίζει το 2-0, χωρίς όμως το μαγικό της ψαλιδάκι να βρει στόχο. Ούτε η σκόρερ του 1-0, Τζέιμς, είχε τύχη, χάνοντας δύο φάσεις σε διάστημα λίγων δευτερολέπτων, στα 20 λεπτά αγώνα, με τη Δανία να κάνει την πρώτη της μεγάλη φάση στο 28’, εκεί όπου η Ίαρπς έδειξε τα αντανακλαστικά της, απέναντι στην Χάρντερ.

Οι ταχύτητες μέχρι το τέλος των πρώτων 45 λεπτών έπεσαν, με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου να είναι πιο έντονη αλλά το ρυθμό λιγότερο εντατικό, σε σχέση με το πρώτο μέρος. Τον αγώνα σημάδεψε, από εκεί και έπειτα, ο τραυματισμός της Κέιρα Γουόλς, στο 38ο λεπτό, αποχωρώντας από τον αγωνιστικό χώρο με το φορείο και με δάκρυα στα μάτια, δίνοντας την θέση της στην Λάουρα Κουμπς. Μάλιστα, λίγο πριν το τέλος, η Αγγλία έφτασε κοντά και σε δεύτερη απώλεια, βαθμών αυτή τη φορά. Στο 87’, τα «τρία λιοντάρια» σώθηκαν από το δοκάρι, μετά την κεφαλιά της Άμαλι Βανγκσγκάαρντ.

Με την Κίνα ολοκληρώνει η Αγγλία τη φάση των ομίλων, το μεσημέρι της Τρίτης (01/08, 14:00). Την ίδια μέρα και ώρα, η Δανία αναμετράται με την Αϊτή, εν αναμονή του αποτελέσματος με την επερχόμενη αντίπαλο των «τριών λιονταριών». Πρώτη με 6 βαθμούς η Αγγλία, στους 3 η Δανία, ενώ Κίνα και Αϊτή παλεύουν για τον πρώτο τους βαθμό, στο μεταξύ τους παιχνίδι.

Σημειώνεται πως πριν από μερικούς μήνες, ο Ρις Τζέιμς είχε μιλήσει για την αδερφή του στα social media, αναφέροντας πόσο περήφανος είναι για εκείνη. «Είμαι πολύ περήφανος για την αδερφή μου. Με εμπνέει καθημερινά και θα συνεχίσει να το κάνει. Πιστεύω πως είναι η καλύτερη γυναίκα ποδοσφαιριστής στον κόσμο και θα συνεχίσει να είναι για τα επόμενα 10-15 χρόνια χωρίς αμφιβολία. Τεχνικά είναι καλύτερη από μερικούς ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται στην Premier League» είχε δηλώσει χαρακτηριστικά.

 

Προτεινόμενα Άρθρα