Μόζες Οντουμπάγιο, ο “εκλεκτός” για το δεξί άκρο της άμυνας

από Νίκος Παπαδόπουλος

Ακόμη μία μεταγραφή από την Αγγλία φαίνεται ότι είναι έτοιμος να κάνει ο ΑΡΗΣ, μετά τον Άντρε Γκρέι.

Μάλιστα ο παίκτης είναι αρκετά γνώριμος στον Τζαμαϊκανό, αφού πέρυσι αγωνίστηκαν μαζί στην ΚΠΡ. Και ο λόγος γίνεται για τον Μόζες Οντουμπάγιο!

Ο 27χρονος φουλ μπακ έμεινε ελεύθερος από τον αγγλικό σύλλογο και ο ΑΡΗΣ βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις μαζί του. Μάλιστα ο παίκτης αναμένεται αύριο (07/07) στη Θεσσαλονίκη για τις τελικές διαπραγματεύσεις με τους ανθρώπους της ομάδας.

Ο Οντουμπάγιο βρίσκεται στο “ραντάρ” της ομάδας εδώ και περίπου 10 μέρες, με τους “κιτρινόμαυρους’ να κινούνται γρήγορα τις τελευταίες μέρες ώστε να αποσπάσουν την υπογραφή του.

Πρόκειται για έναν παίκτη κοντά στα στοιχεία του Σαλέμ Εμπακατά, δηλαδή γρήγορος και με την ικανότητα να παίρνει όλη την πλευρά ως φουλ μπακ.

Το who is who

Ο Οντουμπάγιο ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά στην Αγγλία καθώς ήταν στα τμήματα υποδομής της Λέιτον Όριεντ (116 αγώνες, 16 γκολ και 21 ασίστ) έως ότου μεταγραφεί στη Μπρέντφορντ το 2014 έναντι ποσού 1.25 εκατομμυρίων λιρών.

Στην τελευταία έπαιξε σε 56 αγώνες – κυρίως στην Championship – μετρώντας 84 συμμετοχές για να έρθει η δεύτερη μεταγραφή του στη Χαλ η οποία επένδυσε ποσό 5.000.000 λιρών.

Ακολούθησαν οι συνεργασίες του με Σέφιλντ Γουένσντεϊ και ΚΠΡ στην οποία αγωνίστηκε την περασμένη σεζόν με 33 συμμετοχές και τρεις ασίστ. Στο τέλος της περασμένης σεζόν έμεινε ελεύθερος από την ΚΠΡ γεγονός το οποίο έδωσε τη δυνατότητα στον Άρη να προχωρήσει σε συμφωνία μαζί του.

Προτεινόμενα Άρθρα