Νίκη στην Εσθονία για την Εθνική γυναικών με 3-1

από AllAboutARIS

Στο Ταλίν η Εθνική Ελλάδας γυναικών κατάφερε να πάρει το διπλό, κόντρα στο αντίστοιχο τμήμα της Εσθονίας για την 7η αγωνιστική στον 9ο όμιλο των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2023.

Η Ελλάδα ήταν αυτή που προηγήθηκε στο 14ο λεπτό με την Σαρρή να επιχειρεί ένα σουτ το οποίο η τερματοφύλακας της Εσθονίας αρχικά απέκρουσε, ενώ στην συνέχεια η Κογγούλη από κοντά έκανε το 1-0.

Η ίδια παίκτρια έδωσε αέρα δύο τερμάτων στην Εθνική, με μια προβολή από το ύψος του πέναλτι στο 21’. Στο 62’ η Εσθονία κατάφερε να μειώσει με την Himanen, που έπιασε κεφαλιά μετά από εκτέλεση κόρνερ.

Το τελικό 3-1 για τις Ελληνίδες διαμόρφωσε η Σαρρή στο 76ο λεπτό με εξαιρετικό τελείωμα, απέναντι στην Kork.

Έτσι η Εθνική γυναικών πήρε μια νίκη που την φέρνει στην 4η θέση του γκρουπ με 10 βαθμούς, ενώ από την άλλη η Εσθονία παρέμεινε στην τελευταία θέση. Οι δύο ομάδες θα αναμετρηθούν ξανά για την 8η αγωνιστική, στις 12 Απριλίου.

Εσθονία (Sirje Roops): Kork (GK), Raamet, Orav, Himanen (78? Daut), Aarna (67? Lillemae), Toom, Bannikova, Tammik, Zlidnis, Rosen, Mehevets.

Ελλάδα (Γιώργος Κυριαζής): Χατζηχαρίστου (GK), Παλαμά, Νεφρού (64? Στράντζαλη) (70? Πούλιου), Σιδηρά, Γεωργίου, Κακαμπούκη, Μωραϊτου, Μήτκου, Χαμαλίδου, Σαρρή, Κονγγούλη (81? Σπυριδωνίδου).

Προτεινόμενα Άρθρα