Ντέρμπι Ευρώπης με “θέλω” και… πρέπει!

από Νίκος Παπαδόπουλος

Τα πλέι οφ μπαίνουν σήμερα στη 2η στροφή τους… Ηδη όμως στον δρόμο του ΑΡΗ έρχεται ένα κομβικό παιχνίδι για την ευρωπαϊκή έξοδό του, με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό στις 19:00 (AllAboutARIS LIVE, Libero 107,4, NS Prime).

Είναι δύο από τις τρεις ομάδες που διεκδικούν δύο θέσεις της Ευρώπης και με την 3η να είναι σε προτεραιότητα, με τις ισορροπίες να είναι λεπτές και τους “κιτρινόμαυρους” να έχουν το πάνω χέρι.

Ο ΑΡΗΣ είναι φαβορί, λόγω έδρας και μομέντουμ. Συνθήκες τις οποίες θέλει να εκμεταλλευτεί σήμερα και να ξεφύγει στους πέντε βαθμούς από τους “πράσινους”, οι οποίοι έρχονται στη Θεσσαλονίκη εν μέσω προβληματισμού και αρκετών προβλημάτων.

ΑΡΗΣ: Ο Μαντσίνι και ο πάγκος που… χάλασε

Ο Αργεντινός είναι η μοναδική απουσία που… αλλοιώνει τα βασικά πλάνα του Μπούργος. Το πρόβλημα είναι στις εναλλακτικές του Αργεντινού.

Πάνω που γύρισαν οι Μπεναλουάν και Γκαρσία, Σάκιτς, Λούμορ, Μάνος και Δεληζήσης χάλασαν τη… μαγιά, στερώντας σημαντικές εναλλακτικές από τον Μπούργος.

Νέο πρόσωπο στην αποστολή είναι και ο Ασλανίδης

Η αποστολή του ΑΡΗ: Cuesta, Σιαμπάνης, Bruno Gama, Mateo Garcia, Lucas Sasha, Kamara, Iturbe, Brabec, Fabiano Leismann, Bertoglio, Ndiaye, Matilla, Sundgren, Ganea, Benalouane, Luis Palma, Hajrovic, Doukoure, M’Bakata, Cristian Lopez, Ασλανίδης.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Λειψός και αυθημερόν στη Θεσσαλονίκη

Ο Παναθηναϊκός ταλαιπωρήθηκε αρκετά τις τελευταίες μέρες από τραυματισμούς και ιώσεις, ταξιδεύοντας με αρκετές απουσίες στη Θεσσαλονίκη.

Πέρεθ, Κουρμπέλης, Βιτάλ, Χατζηγιοβάνης είναι κλινήρεις, όπως και οι Γκατσίνοβιτς- Χατζηθεοδωρίδης. Εκτός έμειναν οι τραυματίες Βέλεθ, Ιωαννίδης, ο Μακέντρα και ο Λούντκβιστ. Σύνολο; Δέκα απουσίες.

Μάλιστα οι “πράσινοι’ θα ταξιδέψουν αυθημερόν στη Θεσσαλονίκη, ώστε να αποφευχθεί η διασπορά της ίωσης στην ομάδα.

Η αποστολή του Παναθηναϊκού: Διούδης, Μπρινιόλι, Χατζηγιαννάκης, Βαγιαννίδης, Χουάνκαρ, Σένκεφελντ, Αλεξανδρόπουλος, Αγιούμπ, Καρλίτος, Σάντσες, Βιγιαφάνιες, Αϊτόρ, Σιδεράς, Κώτσιρας, Σάρλια, Παλάσιος, Πούγγουρας, Μαουρίσιο, Θεοχάρης, Σαρδέλης, Τσιριγώτης.

Η «ταυτότητα» του αγώνα

2η αγωνιστική Super League

ΑΡΗΣ-Παναθηναϊκός

Γήπεδο: «Κλεάνθης Βικελίδης»

19:00, Novasports

Διαιτητής: Τάμας Μπόγκναρ (Ουγγαρία)

Βοηθοί: Τρύφων Πετρόπουλος (Αρκαδίας), Θανάσης Κόλλιας (Ηπείρου)

4ος: Θανάσης Τζήλος (Λάρισας)

VAR: Γκουστάβο Κορέιρα (Πορτογαλία)

Βοηθός VAR: Βασίλης Νικολακάκης (Λασιθίου)

Προτεινόμενα Άρθρα