Νταρίντα: Νέος ρόλος και … αγαπημένος Βόλος (vids)

από Νίκος Παπαδόπουλος

Ο Βλάντιμιρ Νταρίντα πέρυσι είχε… καλομάθει τόσο τον ΑΡΗ όσο και τον εαυτό του με τη συχνότητα που επιδείκνυε στο σκοράρισμα, δεδομένης και της θέσης του.

Ο Τσέχος πρόλαβε στο δεύτερο μισό της περασμένης σεζόν να σκοράρει πέντε γκολ σε 21 αγώνες και με το τελευταίο μάλιστα να έρχεται στο Πανθεσσαλικό επί του Βόλου που εξελίσσεται σε αγαπημένο του “θύμα”.

Εκεί που σταμάτησε, ο 33χρονος μέσος  βρήκε ξανά ένα γκολ που έψαχνε… σαν νερό στην έρημο για 16 παιχνίδια -τα δύο περσινά- και το οποίο μπορεί να αποτελέσει την ψυχολογική βάση για ακόμα περισσότερα.

Το εντυπωσιακό μάλιστα είναι ότι αυτό το γκολ ήρθε στην μοναδική του τελική στο χθεσινό παιχνίδι, σε μία φάση που ξεκινάει ο ίδιος με τη μπαλιά στον Σουλεϊμάνοφ και το γρήγορο ανέβασμά του στην περιοχή για να σκοράρει στην κίνηση το τελικό 0-2.

Ο νέος ρόλος από τον Μάντζιο

Το γκολ δεν είναι το μοναδικό σημείο αναφοράς για τον Νταρίντα χθες, καθώς για πρώτη φορά ο Μάντζιος τον χρησιμοποίησε ως “10ρι” από το ξεκίνημα του παιχνιδιού και κρατώντας τον Πάρντο πίσω ως παρτενέρ του Βερστράτε.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα τη μειωμένη συμμετοχή του ανασταλτικά. Από την άλλη επιθετικά πέρασε έντεκα πάσες στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου και με δύο επαφές στην αντίπαλη περιοχή, αποτέλεσμα της δυσκολίας του ΑΡΗ να πατήσει στο “κουτί” και κυρίως από τον άξονα που είχε πάλι θέματα.

Σίγουρα πάντως ο Τσέχος έδειχνε πιο άνετα σε αυτή τη θέση και με περισσότερη βοήθεια από τον… περίγυρο μπορεί να προσφέρει παραπάνω, έχοντας σε κάποιες περιπτώσεις και έναν ακόμη παίκτη δίπλα του για να παίζει ως δεύτερος εσωτερικός μέσος. Κάτι στο οποίο δεν τον βοήθησε τόσο χθες ο Πάρντο.

Προτεινόμενα Άρθρα