Οι προϋποθέσεις και η προσοχή

από Νίκος Παπαδόπουλος

Ο ΑΡΗΣ έχει απόψε μπροστά του ένα φαινομενικά βατό αλλά και συνάμα… πονηρό παιχνίδι απέναντι στον αξιόμαχο Πανσερραϊκό.

Η αλλαγή έδρας περιορίζει κάπως τον βαθμό δυσκολίας αλλά όχι και τη σοβαρότητα που καλείται να παρουσιάσει η ομάδα, απέναντι σε έναν αντίπαλο που… προσφέρει προϋποθέσεις στο γκολ αλλά παράλληλα είναι επικίνδυνος επιθετικά.

Η ομάδα του Πάμπλο Γκαρσία έχει δεχθεί γκολ στα πέντε από τα έξι παιχνίδια που έχει δώσει στο πρωτάθλημα, με εξαίρεση το 2-0 επί της Λαμίας στις Σέρρες.

Την ίδια στιγμή ο ΑΡΗΣ έχει σκοράρει σε όλα τα εντός έδρας παιχνίδια φέτος, τόσο σε Ελλάδα όσο και σε Ευρώπη.

Από την άλλη βέβαια οι Σερραίοι έχουν τον τρόπο τους στο γκολ, βρίσκοντας σκορ επίσης στα πέντε από τα έξι παιχνίδια τους στο πρωτάθλημα. Μοναδικό ματς στο οποίο δεν σκόραραν ήταν μέσα στον Ολυμπιακό, όπου έχασαν και πέναλτι.

Ο ΑΡΗΣ έχει την τάση να κάνει… δώρα στις αντίπαλες ομάδες ακόμα και όταν δεν πιέζεται ιδιαίτερα ή δεν δέχεται πολλές φάσεις, έχοντας δεχθεί τα έξι από τα έντεκα γκολ που έχει παθητικό στα δεύτερα ημίχρονα των αγώνων του.

Από τη μία λοιπόν οι “κιτρινόμαυροι” έχουν συχνότητα στο γκολ και απόψε θα βρουν τις προϋποθέσεις. Την ίδια στιγμή όμως καλούνται να βγάλουν περισσότερη ισορροπία στο ανασταλτικό του κομμάτι και ειδικά στους χώρους που θα αφήσουν και στους οποίους θα επιχειρήσει να κάνει τη ζημιά ο Πανσερραϊκός.

Προτεινόμενα Άρθρα