Οι χαμένοι βαθμοί… προς διόρθωση από τη νέα σεζόν

από Νίκος Παπαδόπουλος

Το ζητούμενο για τον φετινό ΑΡΗ όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα ήταν το Κύπελλο, στο οποίο απέτυχε ελέω Φραπάρ και όχι μόνο.

Το βάρος έπεσε στον εν λόγω θεσμό εξαιτίας της αδυναμίας για κάτι παραπάνω στο πρωτάθλημα και συγκεκριμένα την 4η θέση, η οποία εξ αρχής αποτελούσε μία δύσκολη αποστολή. Πόσο μάλλον όταν η ομάδα είχε μία χρονιά με τόσα λάθη που “κουβαλούσε” από το ξεκίνημα της σεζόν.

Η αλήθεια είναι ότι στα πλέι οφ η συγκομιδή ήταν αρκετά ικανοποιητική δεδομένων των συνθηκών, όντας σε απόσταση 3-7 βαθμών από τους υπόλοιπους “μεγάλους”.

Με μία ματιά στην βαθμολογική συγκομιδή προ πλέι οφ, είναι εμφανές ότι ο ΑΡΗΣ είχε μία μεγάλη “πληγή” και αυτή ήταν στα ματς με τις ομάδες που τερμάτισαν κάτω από αυτόν.

Εννέα ομάδες κόντρα στις οποίες οι “κιτρινόμαυροι” κατάφεραν το απόλυτο των νικών με μόλις δύο από αυτές, τον Βόλο και τον Παναιτωλικό. Με τις υπόλοιπες επτά υπήρχε τουλάχιστον ένα ματς στο οποίο “πέταξαν” βαθμούς.

Πρόκειται για ένα σύνολο 54 βαθμών, από το οποίο ο ΑΡΗΣ συγκέντρωσε 34. Δηλαδή “πέταξε” 20 βαθμού. Μόνο πέντε είναι με τη Λαμία ενώ άλλοι τέσσερις με Κηφισιά και ΠΑΣ Γιαννινα που υποβιβάστηκαν κατηγορία.

Φυσικά δεν είναι καθόυλου εύκολο το απόλυτο ακόμα και με υποδεέστερες ομάδες… Οι χαμένοι βαθμοί όμως κρίνονται αρκετοί και χρήσιμοι και τη νέα σεζόν ένα από τα πράγματα που καλείται να κάνει ο ΑΡΗΣ είναι να γίνει πιο αποτελεσματικός σε αυτή την κατηγορία αγώνων.

 

Προτεινόμενα Άρθρα