Ο αγώνας του Σαβέριο και το επόμενο στάδιο

από Νίκος Παπαδόπουλος

Το ιατρικό δελτίο του ΑΡΗ έχει να μείνει άδειο εδώ και αρκετούς μήνες, με τον Κίκε Σαβέριο να μετράει τις περισσότερες εβδομάδες σε αυτό πλην της πολύ διαφορετικής περίπτωσης του Μάνου Γκαρθία.

Ο 23χρονος εξτρέμ από το Εκουαδόρ ξεκίνησε από ένα απλό διάστρεμμα και κατέληξε σε ένα οστικό οίδημα που τον ταλαιπώρησε για 2,5 μήνες περίπου. Μία δύσκολη περίοδος ψυχολογικά και για τον ίδιο, η οποία ήταν φυσιολογικό να τον επηρεάσει.

Τις τελευταίες μέρες πάντως έχει λόγους για να πάρει τα πάνω του και την ίδια στιγμή οι άνθρωποι του ΑΡΗ να αισιοδοξούν συγκρατημένα για την πρόοδό του. Από την προηγούμενη εβδομάδα ο παίκτης κάνει τρέξιμο με ένταση ενώ από χθες άρχισε να μπαίνει και σε κομμάτια της προπόνησης.

Ο Σαβέριο θα παραμείνει σε κατάσταση επιτήρησης αλλά σταδιακά θα φεύγει από την ιατρική επίβλεψη και θα μπει σε μία διαδικασία διαχείρισης από τον Άκη Μάντζιο. Πάντα με δεδομένο ότι δεν θα υπάρξει κάποια επιπλοκή με την υγεία του.

Το επόμενο στάδιο του παίκτη θα είναι να καλύψει το χαμένο έδαφος των 2.5 μηνών που ήταν εντελώς off. Ο τραυματισμός μάλιστα ήρθε στις αρχές της σεζόν που ακόμα η ομάδα… έστρωνε σε φυσική κατάσταση, οπότε έχει δουλειά μπροστά του ώστε να φτάσει στα απαιτούμενα επίπεδα αγωνιστικής ετοιμότητας.

Δεν αποκλείεται πάντως μέσα στον Νοέμβριο να τεθεί στη διάθεση του Μάντζιου, εφόσον όλα κυλήσουν ομαλά με την επανένταξή του στις καθημερινές υποχρεώσεις της ομάδας.

 

Προτεινόμενα Άρθρα