Ο ΑΡΗΣ… συντηρεί τα τρεξίματά του

από Νίκος Παπαδόπουλος

Οι αγώνες περνούν και σταδιακά οι… πινελιές του Χερμάν Μπούργγος κάνουν την εμφάνιση τους όλο και πιο έντονα. Δειλά-δειλά…

Από τις κάθετες κινήσεις των μπροστινών, στους συγκεκριμένους ρόλους σε παίκτες όπως ο Καμαρά ή ο Ιτούρμπε και στη γρήγορη σκέψη που ζητάει ο Αργεντινός στο παιχνίδι της ομάδας.

Αυτά τα στοιχεία είναι κομμάτια ενός “παζλ”, για έναν ΑΡΗ που θυμίζει πολύ την περσινή του “συνταγή” εάν τον δούμε σε ένα γενικότερο πλαίσιο.

Οι αντίπαλοι των τελευταίων αγώνων βοηθούν την ομάδα να προσεγγίζει τα παιχνίδια της με μία συγκεκριμένη τακτική, περιμένοντας στο μισό γήπεδο. Οχι για να κρατήσει το μηδέν, αλλά με… επιθετικό σκοπό.

Ο ΑΡΗΣ πάει στο medium block, πιέζοντας τον αντίπαλο στα 2/4 και αφού πρώτα τον να πάρει μπάλα και να την οδηγήσει, δημιουργώνοντας χώρους στην πλάτη του, περιμένοντας να χτυπήσει σε αυτούς με την ταχύτυητα και την ποιότητά του.

Από που… έκοψε και κερδίζει

Το διαφορετικό σε αυτή την περίπτωση. συγκριτικά με αντίστοιχα παιχνίδια της φετινής σεζόν, είναι ο τρόπος που πιέζει η ομάδα

Από τα 3/4 ή ενιότε τα 4/4, ο ΑΡΗΣ πάει την πίεσή του στο μισό γήπεδο κατά κύριο λόγο και ανεβαίνει σε συγκεκριμένες καταστάσεις του αγώνα. Τί γίνεται με αυτό;

“Κόβοντας” μέτρα σε αυτό το κομμάτι, η ομάδα κερδίζει σε αντοχές και παραπάνω τρεξίματα σε ένταση, με αποτέλεσμα να στέκεται καλύτερα στα τελευταία 10-15 λεπτά των αγώνων της, δίχως να μένει από δυνάμεις.

 

 

Προτεινόμενα Άρθρα