Ο «αόρατος» άνθρωπος που έχτισε την Ρεάλ Μαδρίτης!

από AllAboutARIS

Ο Φλορεντίνο Πέρεθ ήταν έξαλλος. Εκτός εαυτού. Δεν μπορούσε να το χωνέψει με τίποτα. Πώς μπορεί να έγινε αυτό; Πως μπορεί να επέλεξε ΕΚΕΙΝΟΥΣ;

Η Ρεάλ τον είχε ανακαλύψει πρώτη. Την πρώτη φορά που ο Νεϊμάρ επισκέφτηκε τις εγκαταστάσεις της το 2005 ήταν μόλις 13 ετών. Μαζί με τον πατέρα του έμεινε για τρεις εβδομάδες σε ένα χλιδάτο ξενοδοχείο της ισπανικής πρωτεύουσας, όλα πληρωμένα από την «βασίλισσα». Είχε την ευκαιρία να βγει φωτογραφίες και να γνωρίσει από κοντά τον Ζινεντίν Ζιντάν και τον Ρονάλντο. Να γευματίσει μαζί με τον Ρομπίνιο, με τον οποίο τους ένωνε ο ατζέντης, Βάγκνερ Ριμπέιρο. Για τρεις εβδομάδες ζούσε, όπως οι σταρ της «βασίλισσας», στην απόλυτη χλιδή.

Οι Μαδριλένοι είχαν κανονίσει τα πάντα. Ένα υπέροχο σπίτι για την οικογένεια του. Μία σταθερή δουλειά για τον πατέρα του. Ένα ολοκληρωμένο πλάνο για την ακαδημαϊκή και την ποδοσφαιρική του εκπαίδευση. Και λεφτά. Πολλά λεφτά.

Το μόνο που έλειπε ήταν μία μικρή υπογραφή, αυτή της μητέρας. Δεν την πήραν ποτέ, τα συμβόλαια έμειναν να περιμένουν μάταια. Η Σάντος κατάφερε να πείσει την οικογένεια πως ο μικρός έπρεπε να μείνει στην Βίλα Μπελμίρο και να βαδίσει στα χνάρια του Πελέ και η μεγάλη ευκαιρία είχε χαθεί.

Η πρώτη απόπειρα της «βασίλισσας» είχε πέσει στο κενό. Το ίδιο και η δεύτερη, τέσσερα χρόνια αργότερα. Επί 11 ημέρες οι δικηγόροι της Ρεάλ Μαδρίτης αγκυροβόλησαν στο Σάο Πάουλο προκειμένου να αποσπάσουν την πολυπόθητη υπογραφή. Τζίφος!

Στο κενό έπεσε και η τρίτη προσπάθεια τον Μάιο του 2013, λίγο πριν η Μπαρτσελόνα ανακοινώσει την απόκτηση του Νεϊμάρ, προκαλώντας παράκρουση στην Μαδρίτη. Η εντολή του Φλορεντίνο Πέρεθ στους συνεργάτες του ήταν ωμή και σαφής: «Μην επιτρέψετε ποτέ να γίνει ξανά κάτι τέτοιο. Δεν με ενδιαφέρει πως. Βρείτε έναν τρόπο».

Προτεινόμενα Άρθρα