Ο Βέλεθ θέλει να… σβήσει την περσινή χρονιά

από Νίκος Παπαδόπουλος

Ο Φραν Βέλεθ ήταν από τους μεγάλους άτυχους και από τα σίγουρα ενεργά συμβόλαια της επόμενης αγωνιστικής περιόδου.

O Ισπανός… κυνήγησε πέρυσι την επιστροφή του στο “Κλεάνθης Βικελίδης” για να δώσει αυτό που δεν πρόλαβε στην πρώτη του θητεία. Η ατυχία όμως του χτύπησε την πόρτα με τον χειρότερο δυνατό τρόπο και δεν είχε τη χρονιά που θα ήθελε, μετρώντας μόλις 13 συμμετοχές!

Μετά από μόλις δύο συμμετοχές ως αλλαγή, ήρθε η βαριά θλάση του περασμένου Οκτωβρίου στην Πτολεμαΐδα και τον πήγε αρκετά πίσω. Τρεις μήνες έξω και ένας μεγάλος αγώνα ώστε να επιστρέψει σταδιακά από τα μέσα Ιανουαρίου και δείχνοντας να έχει ξεπεράσει το σοβαρό θέμα που αντιμετώπισε.

Εκείνος που “σφράγισε” το εισιτήριο για τον τελικό

Το 45λεπτο με τη Νίκη Βόλου,ένα γεμάτο 80λεπτο με τον Πανσερραϊκό και άλλα 33′ στα Γιάννινα ήταν το πρώτο τεστ που ο Βέλεθ πέρασε πετυχημένα και έδειξε ότι είναι ξανά εδώ. Κρατούσε όμως στο μανίκι του έναν ακόμα πιο εκκωφαντικό τρόπο. Το γκολ στο Αγρίνιο, στον πρώτο ημιτελικό με τον Παναιτωλικό, το οποίο αποτέλεσε “προίκα” για τον ΑΡΗ και ουσιαστικά ήταν το εισιτήριο για τον τελικό μετά το 0-0 του “Κλεάνθης Βικελίδης”.

Πάνω που όμως έδειχνε ότι είναι ξανά κάτι παραπάνω από ενεργό μέλος της ομάδας και με νέο ρόλο αυτού του χαφ, στην διακοπή του Μαρτίου η ατυχία ήρθε ξανά στο κατώφλι του. Δύο νέα προβλήματα τραυματισμών με αποτέλεσμα το τελευταίο δίμηνο της σεζόν να αγωνιστεί μόλις 33 λεπτά στα πλέι οφ και καθόλου στο Κύπελλο. .Εκεί που πάλεψε να δώσει το “παρών” αλλά δεν χρησιμοποιήθηκε εν τέλει από τον Άκη Μάντζιο.

Ο Βέλεθ βρίσκεται αυτή τη στιγμή στον σχεδιασμό της νέας χρονιάς. Και σε αντίθεση με πέρυσι, φέτος θα έχει την ευκαιρία να κάνει κανονική προετοιμασία με την ομάδα ώστε να βάλει τις βάσεις για μία πιο “γεμάτη” σεζόν σε σχέση με πέρυσι, έχοντας ρόλο με τα τωρινά δεδομένα στο πλάνο του προπονητή.

Προτεινόμενα Άρθρα