Ο «κανονικός» ΑΡΗΣ και το mute

από Γιάννης Παντελίδης

Δεν είναι ότι δεν τα έχουμε πει ή δεν τα έχουμε γράψει. Ίσως οι περισσότεροι εξ ημών λειτουργούμε με την πεποίθηση ή αν θέλετε την επιθυμία και την ελπίδα πως το πράγμα θα στρώσει. Θεώρησα, όπως φαντάζομαι και οι περισσότεροι ότι «παθήματα» σαν αυτό με τη Λαμία θα γίνουν μάθημα και δεν θα επαναληφθούν. Η αλήθεια όμως είναι και θα πρέπει κάποια στιγμή όλοι μας να την αντιληφθούμε είναι ότι η κατάσταση δεν είναι εύκολο να αλλάξει.

Στοιχεία που θέλαμε να είναι εξαιρέσεις, εξελίσσονται σε κανόνας. Εκλάμψεις τύπου Παναθηναϊκού, δυστυχώς δεν μπαίνουν στο repeat, αλλά στο mute. Τείνω να πιστέψω ότι ο ΑΡΗΣ που είδαμε στο πρώτο 20λεπτο με τον Αστέρα Τρίπολης δεν ήταν ο κανονικός ΑΡΗΣ, αλλά εκείνος που εμφανίστηκε στο υπόλοιπο ματς.

Για το τι φταίει δεν χρειάζεται να γίνουν ιδιαίτερες αναλύσεις. Είναι πράγματα που έχουν χιλιοειπωθεί. Όσα δεν έγιναν το καλοκαίρι, δυστυχώς, η ομάδα θα τα κουβαλάει όλη τη χρονιά, διατηρώντας την μοναδική ικανότητά της (ειλικρινά δεν μπορώ να σκεφτώ άλλη ομάδα) πάντα να «πληρώνει» όσα λάθη θα κάνει. Τύχη μηδέν, αλλά ξέρετε και δαύτη πρέπει να την κυνηγάς. Ότι δεν έκανε δηλαδή ο ΑΡΗΣ  στην Τρίπολη, που για κάποιο αδιευκρίνιστο λόγο έσβησε μηχανές και σου έδινε την εντύπωση ότι δεν έχει διάθεση να το παλέψει. Και το χειρότερο όλων είναι πως μετά την ανατροπή, δεν σου έδινε την αίσθηση ότι μπορεί να το… ξαναγυρίσει.

Νοοτροπία, χαρακτήρας; Δεν ξέρω. Μάλλον, μπορεί και συνδυασμός κι άλλων πραγμάτων. Ξέρετε, δυνατότητα, ικανότητα, ποιότητα, αλλά το πιο σημαντικό για μένα, εγωισμός. Δεν μπορώ να αποδεχτώ ότι, τουλάχιστον κάποιοι από τους πιο έμπειρους παίκτες αυτής της ομάδας, δεν βγήκαν μπροστά για να φέρουν και τους υπόλοιπους στα… ίσια. Φίλος μου έλεγε χθες, ότι τόσα μπορούν τόσα κάνουν. Ίσως, αλλά δεν είναι μόνο αυτοί το θέμα. Μην τα ρίχνουμε όλα στους ποδοσφαιριστές, ακόμη κι αν… «τόσα μπορούν τόσα κάνουν».

Ως φαίνεται με αυτούς θα πας και κόντρα στον ΠΑΟΚ και στο πρώτο ματς Κυπέλλου με την ΑΕΚ. Ιδιαίτερα το δεύτερο είναι κομβικής σημασίας για την χρονιά σου, διότι κακά τα ψέματα, αυτός ο ΑΡΗΣ, με τις παθογένειές του, τις αδυναμίες τους και την εικόνα που δείχνει, δύσκολα θα μπορέσει το κάτι παραπάνω στο πρωτάθλημα.

Η ομάδα θέλει ενίσχυση με παίκτες, ποιότητα και μυαλό. Κάποια εκ των οποίων έπρεπε ήδη να έχει γίνει προ καιρού.

Προτεινόμενα Άρθρα