Ο Μορόν βγήκε αλώβητος!

από Νίκος Παπαδόπουλος

Πριν ακόμα “κλείσει” το “παράθυρο” των καλοκαιρινών μεταγραφών γινόταν ήδη κουβέντα για τον παίκτη που θα ήταν πίσω από τον Λορέν Μορόν στην κορυφή της επίθεσης.

Η κουβέντα αυτή φυσιολογικά ενισχύθηκε ακόμα περισσότερο στα τέλη του Σεπτέμβρη και όταν χάθηκε η επιλογή και των ελεύθερων ποδοσφαιριστών.

Αυτόματα διαμορφώθηκε ένας κύκλος αγώνων που ξεπερνούσαν τους δέκα και αποτέλεσαν την πρόκληση για τον Ισπανό. Οχι μόνο να δώσει το “παρών” σε όλα αυτά και να μην αφήσει την ομάδα δίχως φορ αλλά παράλληλα να… τραβήξει το κουπί στο σκοράρισμα. Και τα έκανε… όλα!

Ο Μορόν έπαιξε σε 13 παιχνίδια πρωταθλήματος, όλα ως βασικός και έχοντας τον περισσότερο χρόνο συμμετοχής από κάθε άλλον παίκτη “σπάζοντας” πρώτος το φράγμα των 1000 αγωνιστικών λεπτών!

Μαζί με όλα αυτά κατάφερε να σκοράρει επτά γκολ και να φιγουράρει στην κορυφή των σκόρερ του πρωταθλήματος, από τα 18 συνολικά που έχει σκοράρει μέχρι στιγμής ο ΑΡΗΣ. Δηλαδή κοντά στα μισά!

Ο Ανδαλουσιανός πέρασε φυσικά περιόδους φορμαρίσματος αλλά και ντεφορμαρίσματος έχοντας πάρει πάνω του ένα μεγάλο φορτίο, όμως στάθηκε παραπάνω από αξιοπρεπώς αποφεύγοντας τόσο κάποια τιμωρία (είναι στο όριο με δύο) όσο και κάποιον τραυματισμό. Για το τελευταίο μερίμνησε σε αρκετές περιπτώσεις και ο Άκης Μάντζιος, αφού υπήρχαν εβδομάδες που ο Μορόν πήγαινε σκόπιμα πιο χαλαρά από το υπόλοιπο γκρουπ ποδοσφαιριστών ώστε να αποφορτίζεται.

Προτεινόμενα Άρθρα