Ο πρώτος μπούσουλας των δεδομένων αναγκών

από Νίκος Παπαδόπουλος

Ο Ιούνιος ξεκίνησε για τον ΑΡΗ με μία πρώτη σημαντική σταθερά. Αυτή του προπονητή.

Η παραμονή του Άκη Μάντζιου ξεκαθάρισε ένα κομβικό μέτωπο του αγωνιστικού τμήματος και αποτελεί τη βάση για τις αρκετές αποφάσεις που θα παρθούν τις επόμενες εβδομάδες και αφορούν το έμψυχο δυναμικό της ομάδας.

Οριστικές αποφάσεις για αποχωρήσεις και τυχόν πωλήσεις θα προσδιορίσουν τον ακριβή αριθμών παικτών που θα αποκτηθούν μέσα στο καλοκαίρι. Πριν από αυτά όμως ο ΑΡΗΣ έχει έναν μπούσουλα βασικών αναγκών που υπάρχουν για τη νέα αγωνιστική. Ανάγκες που αρκετές εκ των οποίων ήταν “χτυπητές” στη διάρκεια της σεζόν.

Εκεί που “πόνεσε” πολύ

Δύο είναι οι θέσεις που ταλαιπώρησαν περισσότερο από κάθε άλλη τον Μάντζιο στη χρονιά που ολοκληρώθηκε. Αμφότερες στα αριστερά.

Ο ΑΡΗΣ έπασχε σχεδόν όλη τη χρονιά στα αριστερά της άμυνας, όπου ο Μοντόγια κλήθηκε αναγκαστικά να πλαισιώσει τον Φεράρι σε μία θέση που δεν είναι η φυσική του.

Η ενίσχυση σε αυτή τη θέση είναι δεδομένη, σίγουρα με μία προσθήκη και τη δεύτερη να εξαρτάται από το μέλλον του Φεράρι.

Το ίδιο ή και μεγαλύτερο πρόβλημα υπήρχε στα εξτρέμ γενικώς και ειδικότερα στα αριστερά. Θέση χωρίς σταθερά όπως αυτή του Σουλεϊμάνοδ και τις εναλλαγές ανάμεσα σε Σαβέριο, Σαμόρα και Παναγίδη να είναι συνεχές κατά τη διάρκεια της σεζόν. Για αυτό και η προσθήκη τουλάχιστον δύο εξτρέμ είναι παραπάνω από πιθανή.

Η αναβάθμιση στο κέντρο

Το κλασσικό “6άρι” υπήρχε για τον ΑΡΗ μόνο σε δύο περιπτώσεις. Οταν δηλαδή ήταν υγιής ο Ζουλ ή ο Βέλεθ, αποτελώντας από ένα σημείο και μετά τις βασικές επιλογές του Μάντζιου για τον ρόλο του “καθαρού” “κόφτη” και όχι απλά του αμυντικού χαφ.

Ο ΑΡΗΣ θα βγει στην αγορά για ένα “6άρι” που θα ανεβάσει το επίπεδο στα χαφ, με επιπλέον κινήσεις να είναι σε άμεση συνάρτηση με τις αποφάσεις για τους υπόλοιπους στις θέσεις του κέντρου.

Φυσικά οι μεταγραφές του καλοκαιριού αναμένεται να είναι περισσότερες από τις ανάγκες που προκύπτουν βάσει των παραπάνω. Ο ΑΡΗΣ λογικά  θα χρειαστεί επίσης στόπερ, φορ και τερματοφύλακα μεταξύ άλλων… Οι παραπάνω ανάγκες όμως είναι ένας μπούσουλας που για τον ΑΡΗ υπάρχει ήδη εδώ και μήνες, πάνω στις οποίες έχουν γίνει κάποιες πρώτες αναζητήσεις.

 

Προτεινόμενα Άρθρα