Ο Ρουπ “άγγιξε” το τέλειο παιχνίδι

από Νίκος Παπαδόπουλος

Ο Λούκας Ρουπ ήταν το ένα από τα τρία πρόσωπα στα πλάνα του Τόλη Τερζή για το παιχνίδι με τον ΟΦΗ και εν τέλει αποδείχθηκε το πιο κομβικό.

Ο Γερμανός εξυπηρετούσε ως επιλογή το πλάνο του Έλληνα τεχνικού να παίξει με 4-3-3 και δύο εσωτερικούς μέσους, συνδυάζοντας την πρώτη του παρουσία στο αρχικό σχήμα με μία μεστή εμφάνιση και ξεπερνώντας τις προσδοκίες του Έλληνα τεχνικού.

Ένα γκολ και μία εξαιρετική ενέργεια στην ασίστ για τον Νταρίντα είναι τα δύο highlights της χθεσινής εμφάνισης του 32χρονου. Δίπλα σε αυτά όμως προστίθεται και η αθόρυβη αλλά σημαντική δουλειά του στο παιχνίδι του ΑΡΗ.

Ο Γερμανός συνέβαλε σημαντικά στις γρήγορες μεταβάσεις της ομάδας στην επίθεση, όντας καθοριστικός και στο κουβάλημά της στα μεσοδιαστήματα λειτουργώντας ως κλασσικός επιτελικός μέσος.

Ανασταλτικά δεν φάνηκε τόσο διότι δεν ήταν τέτοιος και ο ρόλος του. Στο άλλο μισό του γηπέδου όμως άγγιξε το τέλειο παιχνίδι επιθετικά και ενίοτε ήταν σημαντικός στο έντονο πρέσινγκ που έκανε ο ΑΡΗΣ στον χώρο του κέντρου μαζί με Ετέμπο και Νταρίντα.

Με δεδομένο μάλιστα ότι ακόμα δεν είναι 100% έτοιμος, η εμφάνισή του αποκτά ακόμα μεγαλύτερη αξία. Δεν είναι τυχαίο ότι ο Τερζής τον έβγαλε με τη συμπλήρωση μίας ώρας, αυξάνοντας όμως σταδιακά το διάστημα αντοχής στο μέσα στο παιχνίδι.

Προτεινόμενα Άρθρα