Πάθος, δίψα και τα… ρέστα του για τους “8”!

από Νίκος Παπαδόπουλος

Το ματς της χρονιάς… Αυτό που πριν έναν μήνα ο ΑΡΗΣ είχε “σταμπάρει” και ήξερε ότι μπορεί να κρίνει πολλά για τη μετέπειτα πορεία του στη χρονιά.

Αυτό είναι το αποψινό κρίσιμο ντέρμπι Κυπέλλου με την ΑΕΚ στο “Κλεάνθης Βικελίδης”, με φόντο τους “8” του Κυπέλλου Ελλάδος και έναν δρόμο που θα είναι ανοικτός για όποιον περάσει ως τον τελικό.

Το 0-0 της Νέας Φιλαδέλφειας άφησε ανοικτούς λογαριασμούς και έδωσε άλλο ενδιαφέρον στον αποψινό αγώνα του “Βικελίδης”, όπου ο ΑΡΗΣ έχει μία πολύ δύσκολη αποστολή και συνάμα μία μεγάλη ευκαιρία απέναντι στην Ένωση που θέλει να διατηρήσει τα σκήπτρα στη διοργάνωση.

ΑΡΗΣ: “Μέσα” οι Κουέστα και Βερστράτε

Ο Ισπανός και ο Βέλγος ήταν οι “πονοκέφαλοι” του Άκη Μάντζιου τις τελευταίες μέρες, μπαίνοντας εν τέλει χθες στην αποστολή για τον αποψινό κρίσιμο αγώνα. Από την άλλη όμως δεν είναι ακόμα σίγουρο για κανέναν από τους δύο ότι θα βρεθεί στο αρχικό σχήμα, με τον Κουέστα να έχει ίσως κάποιες παραπάνω πιθανότητες.

Στην αποστολή επέστρεψαν επίσης οι Οντουμπάζιο, Φαμπιάνο, Μορόν που έμειναν εκτός στο Αγρίνιο για λόγους ροτέισον. Παράλληλα εκτός έμειναν οι Ζουλ, Ρουπ (τραυματίες), Πάρντο, Βέλεθ (ανέτοιμοι), Μενέντες, Ματαρίτα, Πάβιτσιτς, Κάρλσον, Χριστοδουλόπουλος, Δεληζήσης, Κυριαζής.

Η αποστολή του ΑΡΗ: Cuesta, Χουτεσιώτης, Odubajo, Montoya, Ferrari, Fattore, Brabec, Fabiano Leismann, Rose, Darida, Verstraete, Manu Garcia, Doukoure, Durasek, Suleymanov, Zamora, Saverio, Loren Moron, Φετφατζίδης, Παναγίδης, Αγοραστός.

ΑΕΚ: Πλήγμα με Λιβάι, εκτός και ο Γαλανόπουλος

Η Ένωση δεν ανακοίνωσε αποστολή για ακόμη μία φορά φέτος, ωστόσο οι απουσίες με τις οποίες ταξίδεψε στη Θεσσαλονίκη είναι γνωστές.

Η πιο σοβαρή είναι αυτή του Λιβάι Γκαρσία που τραυματίστηκε κόντρα στον Παναθηναϊκό, ενώ εκτός παραμένει και ο Γαλανόπουλος. Δεδομένες απουσίες είναι και αυτές των διεθνών Μουκουντί, Ζίνι, Χατζισαφί και Μοχαμάντι που απουσιάζουν με τις Εθνικές τους ομάδες αυτό το διάστημα.

Η «ταυτότητα» του αγώνα

Κύπελλο Ελλάδος – Φάση των “16” 

ΑΡΗΣ-ΑΕΚ

Γήπεδο: «Κλεάνθης Βικελίδης»

19:00, Cosmote Sport

Διαιτητής: Νικολα Νταμπάνοβιτς (Μαυροβούνιο)

Βοηθοί: Βλάνταν Τοντόροβιτς (Μαυροβούνιο), Σρντάν Γιοβάνοβιτς (Μαυροβούνιο)

4ος: Φώτης Πολυχρόνης (Πιερία)

VAR: Μάριο Ζέμπετς (Κροατία)

Βοηθός VAR: Ανδρέας Φωτόπουλος (Αθηνών)

Προτεινόμενα Άρθρα