Στα ίσια, παλικαρίσια και με ψυχή ο ΑΡΗΣ πήρε πρόκριση που μπορεί να του “φτιάξει” τη σεζόν

από ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΕΛΑΛΜΑΖΙΔΗΣ

Ο ΑΡΗΣ έδειξε ότι έχει σφυγμό. Στην πιο κρίσιμη καμπή της αγωνιστικής περιόδου, όταν βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο και η πίεση ήταν τεράστια πάνω σε ιδιοκτησία, προπονητή και παίκτες, έβγαλε αντίδραση. Η ήττα από τον Αστέρα Τρίπολης και κυρίως ο τρόπος με τον οποίο ήρθε, θα μπορούσε να οδηγήσει σε δυο καταστάσεις. Είτε θα “αφύπνιζε” τον οργανισμό του ΑΡΗ και θα του ωθούσε να βγάλει αντίδραση, είτε θα οδηγούσε σε αγωνιστικό “ναυάγιο” για την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο.

Ευτυχώς για τον ΑΡΗ, ακολούθησε τον πρώτο δρόμο. Η ομάδα, οι ποδοσφαιριστές, ο προπονητής, άπαντες, έδειξαν χαρακτήρα. Νίκες στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ και στο ματς με τον Παναιτωλικό και μια σπουδαία πρόκριση στην προημιτελική φάση του Κυπέλλου. Το χθεσινό (17/1) ματς στο Κλεάνθης Βικελίδης ήταν το πιο μεγάλο τεστ για τον Άρη, που έδειχνε, είναι η αλήθεια, ότι κατάφερε να συνέλθει αγωνιστικά.

Θα έπρεπε να είναι κανείς άσχετος από ποδόσφαιρο ή κακοπροαίρετος, για να μην αντιληφθεί ότι η ομάδα είχε αποκτήσει αγωνιστική ταυτότητα. Ο ΑΡΗΣ δεν έπαιξε μπαλάρα, είναι η αλήθεια, στο χθεσινό παιχνίδι. Για την ακρίβεια η ΑΕΚ ήταν καλύτερη στο πρώτο ημίχρονο.

Η ομάδα του Μάντζιου, όμως, είχε τακτική συνέπεια και ακολούθησε συγκεκριμένο πλάνο, το οποίο της βγήκε. Με τα σημερινά δεδομένα, εξάλλου, ο ΑΡΗΣ δεν μπορεί να παίξει κυριαρχικό ποδόσφαιρο απέναντι στην ΑΕΚ. Μια ΑΕΚ που φυσικά, δεν έπαιξε με τα… δεύτερα, όπως προσπαθούσαν να σας πείσουν διάφοροι. Απέναντι σε έναν αντίπαλο με μεγαλύτερο μπάτζετ, πιο πλούσιο ρόστερ και περισσότερες λύσεις, ο ΑΡΗΣ έπαιξε όπως έπρεπε για να πολλαπλασιάσει τις πιθανότητες του να προκριθεί. Το κατάφερε, στα ίσια και παλικαρίσια.

Με ψυχή, με πίστη, πεντακάθαρα και δίκαια. Αν μια ομάδα έχει δικαίωμα να έχει παράπονα από τη διαιτησία, αυτή και είναι φυσικά ο ΑΡΗΣ, καθώς δεν αποβλήθηκε ο Σιντιμπέ με δεύτερη κίτρινη κάρτα, ενώ δεν του δόθηκε πέναλτι στο 86΄, σε ανατροπή του Σουλεϊμάνοφ.

Ο ΑΡΗΣ δεν κατέκτησε, φυσικά, το Κύπελλο μετά την σπουδαία επιτυχία του κόντρα στην ΑΕΚ. Κατέκτησε, όμως, πανάξια το δικαίωμα να βλέπει διαφορετικά τη συνέχεια της αγωνιστικής περιόδου. Με το κλίμα, βέβαια, να είναι, πλέον, τελείως διαφορετικό και την ομάδα να ξεχειλίζει, πλέον, από αυτοπεποίθηση. Αυτό που χρειάζεται, πλέον, είναι μια-δυο ακόμα “πινελιές” ενίσχυσης, προκειμένου να μπει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στην τελική ευθεία της σεζόν…

Προτεινόμενα Άρθρα