Στα τρία κόρνερ… πέναλτι, η επιτακτική νίκη σε ένα παιχνίδι ειδικών συνθηκών και το «χαλάκι»

από ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΕΛΑΛΜΑΖΙΔΗΣ

Ο ΑΡΗΣ πέτυχε τη νίκη που χρειαζόταν στον Βόλο, σε ένα παιχνίδι ειδικών συνθηκών, με βάση το κλίμα που είχε διαμορφωθεί πριν από αυτό, απόρροια της ήττας από τον Ατρόμητο και τα σημαντικά προβλήματα απουσιών. Τρία είναι τα σημεία στα οποία μπορεί να σταθεί, κανείς, για τη χθεσινή (11/11) αναμέτρηση στον Βόλο.

Πρώτον ότι ο ΑΡΗΣ έβγαλε αντίδραση, δεύτερον ότι η αντίδραση αυτή δεν θα πρέπει να «κρύψει» τις αγωνιστικές αδυναμίες, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο και τρίτον ότι χρειάστηκε να γίνουν τρία πέναλτι υπέρ του για να του δοθεί το ένα. Το μεγαλύτερο κακό που προξένησαν τα λάθη του αγωνιστικού σχεδιασμού, που είχαν ως απόρροια τον αποκλεισμό από το Europa Conference League και το άσχημο ξεκίνημα στο πρωτάθλημα, είναι ότι εξαφάνισαν κάθε είδος διάθεσης για πίστωση χρόνου. Κάτι που αντιλαμβάνονται διοίκηση, προπονητής και παίκτες, μετά από κάθε αρνητικό αποτέλεσμα.

Η ομάδα, λοιπόν, πήγε χθες σε ένα παιχνίδι στον Βόλο, με την ανάγκη για νίκη να είναι επιτακτική. Κάτι που σε συνδυασμό με τα σημαντικά προβλήματα απουσιών, έκαναν τη συγκεκριμένη αναμέτρηση ειδικών συνθηκών. Σημαντικό το γεγονός ότι η ομάδα έδειξε χαρακτήρα και πήρε το τρίποντο, που θα της δώσει χρόνο και ηρεμία, ενόψει της διακοπής του πρωταθλήματος.

Το αποτέλεσμα είναι πολύ σημαντικό για τον ΑΡΗ, που θα πρέπει να το αξιοποιήσει, δουλεύοντας για να βελτιωθεί. Αποτέλεσμα, που σε καμία περίπτωση, όμως, δεν θα πρέπει να καλύψει τις αγωνιστικές αδυναμίες της ομάδας και να λειτουργήσει ουσιαστικά ως «χαλάκι», κάτω από το οποίο θα κρυφτούν. Ειδικά στο πρώτο ημίχρονο η ομάδα αντιμετώπισε δυσκολίες στο να γίνει επικίνδυνη για την εστία των γηπεδούχων και ελάχιστες ήταν οι φορές που αναπτύχθηκε ορθολογικά. Αυτό χρειάζεται δουλειά για να διορθωθεί, στο μέτρο του δυνατού, ενώ θετικά προς τη συγκεκριμένη κατεύθυνση θα συμβάλει και η επιστροφή των τραυματιών.

Όταν ήμασταν μικροί και παίζαμε μπάλα στα σχολεία και στις αλάνες, υπήρχε ένας άτυπος κανόνας, ανάλογα με τη συνεννόηση, βέβαια, που έκαναν οι δυο ομάδες πριν την έναρξη του αγώνα. Στα τρία κόρνερ, πέναλτι. Αυτό, φαίνεται ότι έχει αλλάξει και για τον ΑΡΗ ισχύει, πλέον, το στα τρία πέναλτι του δίνεται το ένα. Η μπάλα χτύπησε στο χέρι του Καλογερόπουλου πριν καταλήξει στον Μπράμπετς, στη φάση του ακυρωθέντος γκολ, αλλά και στο χέρι του Άλχο, στο δεύτερο ημίχρονο, μετά από σουτ του Μορόν. Κανένα από τα δυο πεντακάθαρα πέναλτι δεν δόθηκαν στον ΑΡΗ. Κάτι που θα γίνει πολύ πιο εύκολα αποδεκτό, τώρα, καθώς η ομάδα κέρδισε. Δεν θα έπρεπε, όμως, να ισχύει αυτό. Δεν θα έπρεπε να έχει σημασία το τελικό αποτέλεσμα. Δεν υπάρχει κανένας κανόνας, που να λέει ότι αν δεν έχεις κερδίσει ένα παιχνίδι, θα πρέπει να περνάει, χωρίς να επισημανθεί, το ότι αδικήθηκε ο ΑΡΗΣ.

Η ομάδα κέρδισε χρόνο και αυτοπεποίθηση από τη χθεσινή νίκη και θα πρέπει, πλέον, να δουλέψει για να παρουσιαστεί βελτιωμένη με την επανέναρξη του πρωταθλήματος.

Προτεινόμενα Άρθρα