Στα… φαβορί για υποβιβασμό σύμφωνα με τις αγγλικές στοιχηματικές εταιρείες η Μάντσεστερ Σίτι

από AllAboutARIS

Η Μάντσεστερ Σίτι την τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος νίκησε με 3-1 τη Γουέστ Χαμ και κατέκτησε την Premier League. Για δέκατη φορά στην ιστορία της και για τέταρτη σερί φορά, κάτι που καμία ομάδα στην Αγγλία δεν το έχει καταφέρει.

Οι «πολίτες» με αυτή την κατάκτηση επιβεβαίωσαν την κυριαρχία τους στην Αγγλία, καθώς για ακόμα μια φορά πήραν το πρωτάθλημα στο… νήμα μιας και τερμάτισε μόλις δύο βαθμούς πάνω από τη δεύτερη Άρσεναλ.

Ωστόσο οι στοιχηματικές εταιρείες στην Αγγλία, όπως φαίνεται δεν την υπολογίζουν ως πρωταθλήτρια, αλλά ως μια ομάδα που μπορεί να παλέψει μέχρι και για τον υποβιβασμό της. Συγκεκριμένα παρά την κατάκτηση της Premier League, η ομάδα από το Μάντσεστερ έχει απόδοση 25/1 για να υποβιβαστεί, κάτι που προκαλεί τεράστια εντύπωση.

Αντίστοιχα οι ανταγωνιστές της, Λίβερπουλ και Άρσεναλ, είναι οι ομάδες με τη μεγαλύτερη απόδοση για να πέσουν στην Championship (2000/1). Όπως είναι λογικό η Ίπσουιτς και η Λέστερ είναι τα δύο φαβορί για τον υποβιβασμό μιας και είναι οι δύο ομάδες που προβιβάστηκαν τη φετινή σεζόν.

Η εξήγηση πίσω από την απόδοση
Εδώ και περίπου έναν χρόνο η Premier League κατηγόρησε τη Μάντσεστερ Σίτι για 115 παραβιάσεις των οικονομικών κανονισμών του πρωταθλήματος. Μεταξύ άλλων οι κατηγορίες αφορούν πλαστές χορηγίες, αλλά και κρυφά συμβόλαια παικτών και προπονητών από την περίοδο 2009-2018.

Ωστόσο ακόμα δεν έχει παρθεί καμία απόφαση, ενώ παράλληλα δύο ομάδες της Premier League έχουν κατηγορηθεί και τιμωρηθεί για παρόμοιους λόγους. Η Έβερτον που δέχτηκε ποινή αφαίρεσης βαθμών, αλλά και η Νότιγχαμ Φόρεστ που δέχτηκε την ίδια τιμωρία.

Όσον αφορά για το πότε θα παρθεί η τελική απάντηση για τις κατηγορίες της Σίτι ακόμα κανείς δεν έχει ακριβής απάντηση. Το διάστημα όμως που αναμένεται να γίνει αυτό είναι είτε το Φθινόπωρο του 2024 είτε το καλοκαίρι του 2025. Εδώ έρχεται και κολλάει η χαμηλή απόδοση των στοιχηματικών στην Αγγλία, οι οποίες έχουν το μυαλό τους στην υπόθεση αυτή.

Πηγή: sportal.gr

Προτεινόμενα Άρθρα