Στουτγκάρδη – Λεβερκούζεν 1-1: Η αλληλοεξουδετέρωση έκανε δώρο στην Μπάγερν

από AllAboutARIS

Στουτγκάρδη και Λεβερκούζεν έμειναν στο 1-1 στο σπουδαίο παιχνίδι της 14ης αγωνιστικής της Bundesliga και ο βαθμός της ισοπαλίας δεν άφησε καμία εξ αυτών ευχαριστημένη, σε αντίθεση με την Μπάγερν.

Οι Σουηβοί, που συνιστούν την αδιαμφισβήτητη έκπληξη της σεζόν μέχρι στιγμής, ήταν ανώτεροι στο 1ο μέρος, δημιούργησαν καλές ευκαιρίες και σφυροκόπησαν την εστία του Λούκας Χραντέτσκι. Για ακόμα ένα παιχνίδι εμφανίστηκαν αρκετά επιθετικοί και δικαιώθηκαν με το γκολ του Κρίς Φίριχ στο 40ό λεπτό.

Η Λεβερκούζεν είχε ένα δοκάρι κόντρα στη ροή του αγώνα, όμως μπήκε πολύ δυνατά στο 2ο μέρος. Στο 47′ ο Φλόριαν Βιρτς ισοφάρισε σε 1-1 και στην επόμενη επίθεση ο Γκρανίτ Τσάκα είχε δοκάρι με σουτ εκτός περιοχής.

Το παιχνίδι ισορρόπησε αρκετά και έχασε μέρος του ρυθμού του. Ο Σερού Γκιρασί δεν κατάφερε να πετύχει ακόμα ένα γκολ κι έμεινε στα 16 σε 12 αγώνες, ενώ ο Τσάμπι Αλόνσο απέσυρε τον δικό του αρχισκόρερ στο 73′, Βίκτορ Μπόνιφεϊς, για χάρη του Πάτρικ Σικ.

Το παιχνίδι στηρίχθηκε κυρίως στα στημένα και στις ψηλές μπαλιές στα τελευταία λεπτά, με τον 21χρονο Ελβετό με ελληνική και σερβική καταγωγή Λεωνίδα Στεργίου να έχει μπει στο 77′ για τους γηπεδούχους για περισσότερη προστασία.

Το 1-1 παρέμεινε μέχρι τέλους, αποτέλεσμα που ουσιαστικά ευνοεί την Μπάγερν μία ημέρα μετά την ταπείνωσή της, αφού ούτε έμεινε πολύ πίσω από την κορυφή ούτε έπεσε στην 3η θέση της βαθμολογίας.

ΣΤΟΥΤΓΚΑΡΔΗ: Νίμπελ, Φάγκνομαν (86′ Ρουό), Άντον, Ζαγκαντού, Μίτελστετ (77′ Στεργίου), Μιγιότ (66′ Σιλάς), Στίλερ, Καραζόρ, Φίριχ (77′ Λέβελινγκ), Ουντάβ (85′ Τζέονγκ), Γκιρασί
ΛΕΒΕΡΚΟΥΖΕΝ: Χραντέτσκι, Κοσουνού, Τα, Ταπσομπά, Φρίμπονγκ, Τζάκα, Παλάσιος (85′ Ινκαπιέ), Γκριμάλντο, Αντλί (66′ Χόφμαν), Μπόνιφεϊς (73′ Σικ), Βιρτς

Προτεινόμενα Άρθρα