“Στόχος του ΑΡΗ να καλλιεργήσει μια θετική αθλητική κουλτούρα”

από Γιώργος Γκάτος

Το “Her Football Hub” είναι ένας οργανισμός που ασχολείται με την ανάπτυξη του γυναικείου ποδοσφαίρου.

Με άρθρο τους, επιχειρούν να σημειώσουν το τι θα φέρει αυτή ανάληψη της διαχείρισης του τμήματος από την ΠΑΕ ΑΡΗΣ αλλά και τους στόχους που έχουν τεθεί.

Μεταξύ άλλων, το άρθρο αναφέρει:

Η ΠΑΕ ΑΡΗΣ θα αναλάβει την διαχείριση της Γυναικείας ομάδας ποδοσφαίρου από τη νέα σεζόν.

Αυτή η κίνηση έρχεται σε μια στιγμή που το γυναικείο ποδόσφαιρο βρίσκεται σε παγκόσμια άνοδο. Αρκετοί γυναικείοι σύλλογοι κάνουν βήματα κάθε χρόνο. Ο ΑΡΗΣ θα ξεκινήσει να “χτίζει” και να ακολουθήσει τα παραδείγματα αυτών των συλλόγων και όσα έχουν πετύχει.

Επειδή το γυναικείο ποδόσφαιρο είναι κορυφαία προτεραιότητα για αρκετούς από τους μεγαλύτερους συλλόγους στον κόσμο, ο ΑΡΗΣ θέλει να φέρει αυτή την νοοτροπία στην Ελλάδα.

Ο απόλυτος στόχος του συλλόγου είναι διατηρηθεί σταθερά ψηλά, με επιτυχία σε πρωτάθλημα και κύπελλο. Ο σύλλογος θα επιδιώξει επίσης την τακτική συμμετοχή του στο Τσάμπιονς Λιγκ και σε άλλα διεθνή τουρνουά.

Εκτός γηπέδου, ο σύλλογος θα επικεντρωθεί στη δημιουργία διεθνών σχέσεων προς όφελος του γυναικείου ποδοσφαίρου. Αυτό περιλαμβάνει συνεργασίες με εμπειρογνώμονες και οργανισμούς.

Ο κύριος οργανισμός που θα συνεργαστεί με τον ΑΡΗ για να προωθήσει όλους τους τομείς, είναι το Athens Women’s Football Summit (AthensWFS). Ο οργανισμός αφιερώνει την προσπάθεια του στις γυναίκες και στην προώθηση της παγκόσμιας ανάπτυξης του γυναικείου ποδοσφαίρου.

Θα επιβλέπει την ανάπτυξη και την υλοποίηση ενός πλάνου, για την επαγγελματική λειτουργία και την δημιουργία ενός συλλόγου που θα είναι καινοτόμος ηγέτης στο διεθνές παιχνίδι γυναικών.

Μέρος του σχεδίου ανάπτυξης, είναι η δημιουργία ενός προγράμματος ακαδημιών του συλλόγου. Αυτή η δημιουργία της ακαδημίας θα παίξει σημαντικό ρόλο στην γενική επιτυχία του συλλόγου, σε όλα τα επίπεδα. Συγκεκριμένα, θα δοθεί έμφαση στην ανάπτυξη των αθλητών, εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου.

Πάνω απ’ όλα, ο ΑΡΗΣ έχει στόχο να καλλιεργήσει μια θετική αθλητική κουλτούρα. Ο Σύλλογος θα ασχοληθεί και με θέματα ισότητας, ένταξης, διαφορετικότητας και κοινωνικής αλλαγής.

Το πρωτάθλημα θα ξεκινήσει στις 3 Οκτωβρίου.

Προτεινόμενα Άρθρα