Τέζαρε και τη Φούλαμ και ανέβηκε μόνη πρώτη η Τότεναμ

από AllAboutARIS

Μόνο για λίγο… αποστασιοποιήθηκε από την κορυφή -όπου πλέον βρίσκεται ολομόναχη- η φοβερή Τότεναμ του Άγγελου Ποστέκογλου!
Τα «σπιρούνια» επικράτησαν 2-0 στο εντός έδρας λονδρέζικο ντέρμπι με τη Φούλαμ, στο παιχνίδι που ολοκλήρωσε το πρόγραμμα της 9ης αγωνιστικής της Premier League. Έτσι, ανέβηκαν εκ νέου στη πρώτη θέση, μετά το διάλειμμα με τα ματς του Σαββατοκύριακου, όντας στο +2 από Άρσεναλ και Μάντσεστερ Σίτι. Υπενθυμίζεται ότι οι «κανονιέρηδες» ήρθαν ισόπαλοι (2-2) με την Τσέλσι, εξού και έχασαν έδαφος (έστω και μικρό) στην κούρσα. Ακολουθεί από κοντά και η Λίβερπουλ, στη φοβερή μάχη για το πρωτάθλημα.

Οι 23 βαθμοί που έχει πλέον η Τότεναμ σηματοδοτούν ρεκόρ για τον Ποστέκογλου, ο οποίος γίνεται ο πρώτος νέος προπονητής για μια ομάδα της Premier League που φτάνει σε αυτήν τη συγκομιδή στις εννιά πρώτες «στροφές».
Στο καθαρά αγωνιστικό, οι γηπεδούχοι κυριάρχησαν στο πρώτο μέρος, με το δεύτερο να είναι πιο ισορροπημένο. Εντέλει, με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Σον βρήκαν από ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο, με πανομοιότυπο μάλιστα τρόπο: Αμφότερα με κλέψιμο κλέψιμο σε καίριο σημείο (ύστερα από πρέσινγκ) και γρήγορη εκδήλωση επίθεσης. Στο 36′ ο Νοτιοκορεάτης άσος, ύστερα από πάσα του Ριτσάρλισον, άνοιξε το σκρο με πλασεδάρα από το ύψος της μεγάλης περιοχής -φτάνοντας τα 7 τέρματα στο φετινό πρωτάθλημα, δύο λιγότερο από τον πρώτο σκόρερ Χάαλαντ- ενώ στο 54′ πέρασε στον Μάντισον που διαμόρφωσε το τελικό 2-0.

Πηγή: sport-fm.gr

Προτεινόμενα Άρθρα