Τα ανοικτά μέτωπα, ο τελικός και η Ευρώπη

από Νίκος Παπαδόπουλος

Οι μέρες της διακοπής είναι ίσως και οι τελευταίες… ανάλαφρες για τον ΑΡΗ πριν την τελική ευθεία στην οποία μπαίνει η σεζόν από την επόμενη εβδομάδα.

Από τη 2η αγωνιστική των πλέι οφ οφ ξεκινάει ένα διάστημα 48 ημερών με δέκα παιχνίδια, ελάχιστες ευκαιρίες για ανάσες και με το καλεντάρι να κορυφώνεται με τον τελικό του Πανθεσσαλικού κόντρα στον Παναθηναϊκό.

Ολα περιστρέφονται γύρω από τη νέα ευκαιρία του ΑΡΗ να κατακτήσει έναν τίτλο για πρώτη φορά μετά το 1970, αφήνοντας στην άκρη τυχόν ανοικτά μέτωπα όπως αυτό των ανανεώσεων.

Ηδη τους τελευταίους 3-4 μήνες οι συζητήσεις και οι φήμες δίνουν και παίρνουν όσον αφορά το μέλλον δύο παικτών. Χουλιάν Κουέστα και Φαμπιάνο Λέισμαν παραμένουν στην κορυφή της κιτρινόμαυρης ατζέντας, δίχως όμως να υπάρχει ακόμα επίσημη επαφή των δύο πλευρών πέραν των ανεπίσημων συζητήσεων που έγιναν και κάποια νούμερα που ακούστηκαν.

Τόσο ο ΑΡΗΣ όσο και οι παίκτες φαίνεται ότι παραμένουν σε στάση αναμονής. Το θετικό είναι πάντως ότι τόσο ο Ισπανός όσο και ο Βραζιλιάνος παραμένουν απόλυτα αφοσιωμένοι στις υποχρεώσεις της ομάδας, δίχως να δείχνουν ότι βιάζονται για να πάρουν αποφάσεις για το μέλλον τους.

Η σημαντική παράμετρος για να μιλήσεις… με όλους

Δεν πρέπει επίσης να ξεχνάμε κάτι πάρα πολύ βασικό… Η ευρωπαϊκή έξοδος του ΑΡΗ από το πρωτάθλημα μοιάζει -για την ώρα- απίστευτα δύσκολη και έτσι ο Κύπελλος είναι ο πιο εφικτός δρόμος που μπορεί να ακολουθήσει. Είναι λοιπόν ακόμη ένας λόγους που επαφές σχετικά με ανανεώσεις πιθανό να πάνε μετά το φινάλε της σεζόν. Αλλιώς θα μιλήσει ο ΑΡΗΣ για ανανεώσεις -και φυσικά για μεταγραφές- εάν βγει στην Ευρώπη και αλλιώς δίχως Ευρώπη που δίνει κίνητρο και παραπάνω έσοδα.

Τους “όλους” δεν αφορά φυσικά μόνο τους ποδοσφαιριστές αλλά και τον Άκη Μάντζιο. Ο έμπειρος τεχνικός είχε υπογράψει για έναν χρόνο και το συμβόλαιό του ολοκληρώνεται το καλοκαίρι. Η δική του περίπτωση είναι διαφορετική και δεν εξαρτάται τόσο από την Ευρώπη. Σίγουρα όμως ό,τι επαφές γίνουν θα είναι στο φινάλε της σεζόν, με τον Μάντζιο να μην το σκέφτεται και να έχει αφοσιωθεί στην τεράστια ευκαιρία που έχει να οδηγήσει τον ΑΡΗ ξανά σε τίτλο μετά από 54 χρόνια.

Προτεινόμενα Άρθρα