Τα “δεμένα χέρια” του Μάντζιου στο “10”

από Νίκος Παπαδόπουλος

Στον μεταγραφικό σχεδιασμό του καλοκαιριού υπήρχαν σίγουρα αστοχίες για τον ΑΡΗ, μεταγραφές που καθυστέρησαν ή θέσεις στις οποίες η ομάδα ενισχύθηκε παραπάνω απ’ όσο χρειαζόταν.

Τα “οκταροδέκαρα” είναι ίσως το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα, με το ρόστερ να διαθέτει πέντε έως έξι επιλογές αλλά στην πραγματικότητα τα πράγματα είναι διαφορετικά.

Μάνου Γκαρθία, Λούκας Ρουπ, Νέβεν Τζούρασεκ, Ρούμπεν Πάρντο, Ντομαγκόι Πάβιτσιτς και Βλάντιμιρ Νταρίντα. Πλειάδα επιλογών υπό κανονικές συνθήκες, οι οποίες όμως δεν υφίστανται για τον Άκη Μάντζιο τον τελευταίο μήνα για διαφορετικούς λόγους.

Οι πρώτοι δύο είναι τραυματίες και αναμένονται στα τέλη Νοέμβρη με αρχές Δεκέμβρη βάσει των τωρινών δεδομένων. Από εκεί και πέρα ο Τζούρασεκξ αντιμετώπισε κάποια μικροπροβλήματα τις τελευταίες εβδομάδες, ο Πάβιτσιτς φαίνεται να μην υπολογίζεται, ο Πάρντο… τρέχει ακόμα για να καλύψει το κενό του καλοκαιριού και ο Νταρίντα έχει οπισθοχωρήσει στα χαφ, συν το ντεφορμάρισμά του.

Έξι παίκτες που αρχικά προορίζονταν για δύο θέσεις και πλέον επί Μάντζιου για μία λόγω 4-2-3-1, με τον Έλληνα τεχνικό όμως να φτάνει στο σημείο να χρησιμοποιεί ακόμα και τον Αλβάρο Σαμόρα πίσω από τον Μορόν ή και τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο.

Τα χέρια του έμπειρου τεχνικού ήταν δεμένα και ελπίζει ότι μετά τη διακοπή θα έχει έναν πιο υγιή Τζούρασεκ, έναν πιο έτοιμο Πάρντο και ενδεχομένως εάν χρειαστεί και έναν πιο φορμαρισμένο Νταρίντα, ώστε να γίνει πιο εύκολο το έργο του στον άξονα και παράλληλα πιο αποτελεσματική η ομάδα στον συγκεκριμένο χώρο ο οποίος είναι νευραλγικός τόσο επιθετικά όσο και ανασταλτικά.

Προτεινόμενα Άρθρα