Τα κλεψίματα ενός παίκτη… είναι η επιτυχία του Μάντζιου!

από Νίκος Παπαδόπουλος

Ο Άκης Μάντζιος παίρνει μεγάλο credit για τη νίκη επί του Παναθηναϊκού όσο και για την εμφάνιση, με τη μεγάλη συμβολή των παικτών που υπηρέτησαν πιστά το πλάνο του. Και εκεί είναι το “κλειδί”.

Για πρώτη φορά επί των ημερών του αυτά τα δύο συναντήθηκαν και έγιναν ένα περισσότερο από κάθε άλλο παιχνίδι, για να βγάλει η ομάδα στο γήπεδο αγωνιστική ταυτότητα και αποτελεσματικότητα στο πλάνο το οποίο έπρεπε να υπηρετήσει.

Ολοι είχαν το ρόλο τους, τους χώρους τους και τις αρμοδιότητές τους. Και έπρεπε όλοι να τα υπηρετήσουν πιστά ώστε να βγει το αποτέλεσμα που είδαν όλοι την περασμένη Κυριακή.

Υπάρχουν παίκτες όπως οι Ζουλ, Φαμπιάνο, Μορόν ή ακόμα και ο Βερστράτε που ξεχώρισαν. Υπάρχουν όμως και αφανείς ήρωες ειδικά στο κομμάτι της άμυνας και της πίεσης.

Ο Σάπι Σουλεϊμάνοφ είναι ίσως το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα για την ανάγκη όλων των παικτών να υπηρετήσουν το πλάνο του προπονητή.

Ο Ρώσος ήταν κάτι σαν… μαύρο πρόβατο στο πρώτο ημίχρονο με τις 2-3 εξαιρετικές επιθετικές προϋποθέσεις στο τρανζίσιον που “χάλασε” για τον ΑΡΗ. Στο δεύτερο βέβαια… έστρωσε.

Υπάρχει όμως ένα στατιστικό του Ρώσου που παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον. Και αυτό είναι οι οκτώ κλεμμένες μπάλες που είχε. Ένα αρκετά μεγάλο νούμερο για εξτρέμ, ο οποίος όμως για τις ανάγκες του πλάνου βγήκε πολλές φορές από τον χώρο ευθύνης του και γύρισε πίσω.

Πηγή: sofascore

Οπως φαίνεται και στο παραπάνω heatmap του 23χρονου εξτρέμ, γύρισε ουκ ολίγες φορές πίσω για να βοηθήσει φτάνοντας ακόμα και μέχρι το αμυντικό τρίτο του ΑΡΗ, έχοντας αρκετές επαφές με τη μπάλα.

Ο Σουλεϊμάνοφ έχει αθλητικότητα αλλά οι άμυνες δεν είναι το μεγάλο του φόρτε. Σε αυτό το παιχνίδι όμως χαμήλωσε όπως έπρεπε, πίεσε, έκλεψε και έβγαλε την πειθαρχία που έπρεπε κινούμενος τόσο στην πλευρά του όσο και στον άξονα όπως φαίνεται στο παραπάνω γράφημα.

 

 

Προτεινόμενα Άρθρα