Τα πλέι οφ που του ταιριάζουν και τον δοκιμάζουν…

από Νίκος Παπαδόπουλος

Δεν θα πούμε ότι “τώρα ξεκινάει η χρονιά για τον ΑΡΗ”, εν όψει των πλέι οφ. Κλισέ και όχι ακριβές για μία σεζόν που συνεχίζεται για την ομάδα με ευνοϊκά δεδομένα τα οποία διαμορφώθηκαν τις τελευταίες δύο εβδομάδες.

Ο ΑΡΗΣ είναι ίσως η πιο φορμαρισμένη και focused ομάδα που μπαίνει σε αυτή τη διαδικασία. Οριακά το ίδιο ισχύει και με τον ΠΑΟΚ, ο οποίος όμως έχει και την Ευρώπη στο μυαλό του.

Το μομέντουμ είναι με τους “κιτρινόμαυρους” και θα επιχειρήσουν να το κρατήσουν όσο πάει, ώστε να πάρουν αρχικά κεφάλι για ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο και στην πορεία για την 3η θέση που θα τους απαλλάξει από οποιοδήποτε άγχος σχετικά με το τί θα γίνει στον τελικό του Κυπέλλου.

Είναι ο ίδιος στόχος που έχουν τόσο η ΑΕΚ όσο και ο Παναθηναϊκός, οι οποίοι κονταροχτυπιούνται στην πρεμιέρα των πλέι οφ. Ο ΑΡΗΣ θα περιμένει το μεταξύ τους αποτελέσματα με μεγάλο ενδιαφέρον, έχοντας βέβαια και αυτός δύσκολο έργο την ίδια ώρα κόντρα στον Ολυμπιακό.

Στο τέλος, όλοι θα παίξουν με όλους φυσικά… Ναι, ο ΑΡΗΣ θα μπορούσε να έχει ένα θεωρητικά πιο εύκολο ξεκίνημα, με τον ΠΑΣ για παράδειγμα, που είναι και το εύκολο… θύμα σε αυτή την διαδικασία. Οι Ηπειρώτες ναι μεν γνωρίζουν ότι δεν έχουν ρεαλιστικές ελπίδες για την Ευρώπη. Δεν έχουν άγχος ή πίεση. Την ίδια στιγμή όμως, αυτό τους καθιστά ρυθμιστές και επικίνδυνους.

Το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό έχει μεγάλο βαθμό δυσκολίας και ο αντίπαλος θα είναι σαφώς πιο… υποψιασμένος από την περασμένη Κυριακή. Είναι όμως και ένα ματς που εντάσσεται στην κατηγορία εκείνων που… κουμπώνουν στο μομέντουμ και τις αγωνιστικές αρετές που βγάζει αυτή η ομάδα κόντρα σε αντιπάλους που δίνουν χώρους.

Για αυτό τον λόγο τα πλέι οφ, όπως είναι διαμορφωμένα και χωρίς άλλους εξωγενείς παράγοντες, ταιριάζουν στον ΑΡΗ και ειδικά σ τη φάση που βρίσκεται τώρα. Πλην του ΠΑΣ Γιάννινα. Και τα δύο παιχνίδια με τους Ηπειρώτες έχουν μεγάλο ποδοσφαιρικό ενδιαφέρον.

Δεν είναι κάποια τρελή σκέψη ούτε θέμα ρεβάνς για τις δύο ήττες στην κανονική διάρκεια… Είναι δύο παιχνίδια στα οποία ο ΑΡΗΣ, εάν βρει τον ίδιο ποδοσφαιρικά ΠΑΣ, απέναντί του θα δοκιμαστεί για πρώτη φορά επί Μπούργος κάτω από πολύ διαφορετικές συνθήκες από αυτές που συναντάει τελευταία.

Στα τελευταία τρία ματς ο ΑΡΗΣ είχε την ευτυχή συγκυρία να μην βρει απέναντί του έναν από τους μεγαλύτερους “πονοκεφάλους” τους πέρυσι και φέτος. Δηλαδή κλειστές άμυνες. Μαζί με τις “πινελιές” των Μπούργος -και Τερζή πρώτα- βλέπουμε κάποια διαφορετικά πράγματα μπροστά, με καλύτερη κυκλοφορία και… επιτέλους ουσία στο γκολ.

Από τη νέα σεζόν, με το καλό, ο ΑΡΗΣ του Μπούργος θα βρίσκει απέναντί του μαζεμένες άμυνες σε 7/10 των παιχνιδιών του. Εκεί είναι το πρόβλημα, εκεί πληγώνεται συνήθως και… κολλάει. Εφόσον λοιπόν βρει μπροστά του κάτι ανάλογο και με τον ΠΑΣ, θα έχει ενδιαφέρον να δούμε την αντίδραση του Μπούργος με τα υλικά που διαθέτει, τα οποία δεν κρίνονται απολύτως επαρκή για τέτοιες συνθήκες αγώνα.

Για να κλείσουμε με τα πλέι οφ… Αυτή τη στιγμή βαδίζουμε ολοταχώς για 75% πληρότητα στα γήπεδα, το οποίο σημαίνει και περισσότερα έσοδα στα ταμεία της ομάδας. Χρήματα που έχει ανάγκη, για αυτό και ο κόσμος καλό θα να είναι να βγάλει στο στην κερκίδα την ευφορία στην οποία βρίσκεται. Στον βαθμό που μπορεί φυσικά ο καθένας αφού η εποχή έγινε αρκετά δύσκολη οικονομικά…

 

 

 

 

 

 

 

 

Προτεινόμενα Άρθρα