Τους μαθαίνει και τον μαθαίνουν…

από Νίκος Παπαδόπουλος

Ο Χερμάν Μπούργος κλείνει σήμερα μία εβδομάδα στον ΑΡΗ, στην οποία ισορροπεί μεταξύ κρίσιμων αγώνων και… γνωριμίας με το έμψυχο δυναμικό της ομάδας.

Το δεύτερο σκέλος δεν είναι τόσο εύκολο, ειδικά σε αυτή την περίοδο που οι υποχρεώσεις της ομάδας ήταν πολλές. Ακόμα κι έτσι όμως προσπαθεί να μάθει καλύτερα τον καθένα ξεχωριστά.

Είτε μέσα από τις προπονήσεις είτε στο ξενοδοχείο πριν τα παιχνίδια, ο 52χρονος προσπαθεί σταδιακά να συζητάει ποδοσφαιρικά με κάποιους παίκτες -στο επίκεντρο για αυτόν είναι κυρίως οι λατίνοι λόγω γλώσσας- αλλά όχι μόνο, αφού το… ερωτηματολόγιό του περιλαμβάνει και ζητήματα πιο γενικής φύσεως που αφορούν την ομάδα φέ΄τος αλλά και τον κάθε παίκτη ξεχωριστά.

Ο Μπούργος είχε σίγουρα μία καλή εικόνα για το κλαμπ πριν αναλάβει, τώρα όμως το ζει εκ των έσω και είναι διαφορετικά, μπαίνοντας ακόμα περισσότερο στο κλίμα με αυτόν τον τρόπο, περνώντας παράλληλα και κάποια πρώτα κομμάτια των σκέψεων και της φιλοσοφίας του.

Στην όλη διαδικασία βοηθάει το γεγονός ότι οι παίκτες… ιντριγκάρονται όταν έχουν απέναντί τους έναν άνθρωπο με την προσωπικότητα του Μπούργος, κάτι που αποτυπώνεται και στην αλλαγή κλίματος που υπάρχει στην ομάδα τις τελευταίες μέρες.

Προτεινόμενα Άρθρα