Τα… φίλτρα αναζήτησης και ο Νταρίντα

από Νίκος Παπαδόπουλος

Ολο αυτό το διάστημα ο ΑΡΗΣ έχει βγει στην ποδοσφαιρική αγορά για παίκτες. Είναι η απλοϊκή προσέγγιση μίας πιο σύνθετης διαδικασίας.

Πέραν των δυσκολιών της εποχής -για την ώρα τουλάχιστον- ο ΑΡΗΣ βρίσκεται στη διαδικασία μίας εξειδικευμένης αναζήτησης λόγω των… φίλτρων αναζήτησης που έχει θέσει ως κριτήρια.

Ένα από αυτά ακούστηκε αρκετά από τα χείλη του Ρόμπερτ Παλίκουτσα στην πρόσφατη δημόσια τοποθέτησή του, όταν επέμενε στους χαρακτήρες που θέλει να έχει μέσα στα αποδυτήρια. Παίκτες που θα διακρίνονται από επαγγελματισμό, πειθαρχία και χωρίς… τάσεις για δικαιώματα εκτός γηπέδου, όπως γινόταν τη χρονιά που ολοκληρώθηκε. Μία διαδικασία που απαιτεί πολύ παραπάνω ψάξιμο από το αγωνιστικό σκέλος που έχε επίσης εξέχουσα θέση.

Για τον ΑΡΗ είναι στοίχημα να περιορίσει τα δεδομένα λάθη που γίνονται απ’ όλες τις ομάδες σε μία μεταγραφική περίοδο, λόγω των συγκεκριμένων δυνατοτήτων που έχει οικονομικά.

Στο πλαίσιο αυτό δεν αναζητά απλά καλούς παίκτες αλλά τους κατάλληλους με βάση τα χαρακτηριστικά που έχει ζητήσει ο προπονητής για κάθε θέση που χρήζει ενίσχυσης. Μία διαδικασία που αποσκοπεί στην εξυπηρέτηση των αναγκών που υπάρχουν τακτικά με βάση τα όσα έδειξε διάθεση ο Τερζής να εφαρμόσει στο δίμηνη παρουσία του στον πάγκο της ομάδας.

Ένα τρίτο βασικό κριτήριο έχει ένα κλασσικό παράδειγμα που έχει θέσει ο ΑΡΗΣ και αυτό ακούει στο όνομα του Βλάντιμιρ Νταρίντα.

Πέρα των στάνταρ που έχει θέσει ο Τσέχος άσσος μέσα σε μόλις τέσσερις μήνες, τα χιλιόμετρα που… καταπίνει και τα τρεξίματά του αποτελούν παράδειγμα για τον ΑΡΗ στην προσπάθειά του να φτιάξει μία πιο αθλητική ομάδα, δίνοντας έμφαση στους αριθμούς των παικτών που κοιτάει.

Το εγχείρημα δεν είναι εύκολο, ειδικά όταν ήδη υπάρχουν δυσκολίες έτσι κι αλλιώς στο μεταγραφικό “παζάρι”. Στον ΑΡΗ όμως πορεύονται μεταξύ άλλων και με τα παραπάνω. Μένει να φανεί ποιά θα είναι τα αποτελέσματα.

 

Προτεινόμενα Άρθρα