Τα ψέματα των Ουκρανών για τους Έλληνες δημοσιογράφους

από Γιάννης Παντελίδης

Στα ΜΜΕ της Ουκρανίας υπάρχουν αναφορές σε όλα όσα έγιναν μετά το τέλος του αγώνα του ΑΡΗ με τη Ντιναμό Κιέβου. Σε κάποιες ιστοσελίδες μεταφέρεται η πληροφορία, πως στη συνέντευξη Τύπου, οι Έλληνες δημοσιογράφοι αντέδρασαν για την κίνηση των παικτών της Ντιναμό να υπερασπιστούν το τάγμα του Αζόφ με τις χειρονομίες τους στους φίλους του ΑΡΗ κι έτσι η συνέντευξη Τύπου ολοκληρώθηκε γρήγορα.

Όλα αυτά βέβαια δεν ανταποκρίνονται στη πραγματικότητα και προφανώς ο συντάκτης του κειμένου δεν πρέπει να ήταν παρών στην αίθουσα Τύπου του γηπέδου της Ραπίντ Βουκουρεστίου.

Προς αποκατάσταση της αλήθειας και για να μην μένουν… στον αέρα πράγματα που είναι ψέματα, η πρώτη αντίδραση των Ελλήνων απεσταλμένων δημοσιογράφων υπήρξε μόλις ο υπεύθυνος Τύπου της Ντιναμό είπε..: «τέλος η συνέντευξη Τύπου» κι ενώ ο ίδιος είχε ενημερώσει ότι θα δώσει τον λόγο τους Έλληνες για ερώτηση. Με παρέμβαση του Μιρτσέα Λουτσέσκου η ερώτηση έγινε.

Το δεύτερο ψέμα έχει να κάνει με το Αζόφ. Κανείς από τους Έλληνες δημοσιογράφους δεν πήγε να κάνει πολιτική, κανείς δεν αναφέρθηκε στο παραπάνω τάγμα, η ερώτηση που έγινε στον Λουτσέσκου ήταν συγκεκριμένη και αφορούσε την κίνηση του τερματοφύλακα να πιάσει τα γεννητικά όργανά του και διάφορους άλλους παίκτες να κάνουν χειρονομίες με τα χέρια τους.

Τέλος, η ένταση στο φινάλε της συνέντευξης Τύπου προκλήθηκε όταν ο υπεύθυνος Τύπου της Ντιναμό, απευθύνθηκε με προκλητικό και ειρωνικό τρόπο προς Έλληνα δημοσιογράφο λέγοντας διάφορα πράγματα για το Αζόφ και κάνοντας χειρονομίες με τα χέρια του, κάτι που μάλιστα είχε σαν αποτέλεσμα, ο ίδιος ο Μιρτσέα Λουτσέσκου να μπει στη μέση και να ζητήσει συγγνώμη από τον Έλληνα δημοσιογράφο.

Προτεινόμενα Άρθρα