Το επταήμερο του… προγραμματισμένου φορμαρίσματος

από Νίκος Παπαδόπουλος

Την περασμένη Κυριακή ο ΑΡΗΣ δεν πέρασε απλά από τη Λεωφόρο, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το ζευγάρι του τελικού με τον Παναθηναϊκό.  Η νίκη και κυρίως η εμφάνιση της ομάδας αποτέλεσαν την επιβεβαίωση αυτού που άρχισε να αχνοφαίνεται από εκείνο το καλό 25λεπτό κόντρα στην ΑΕΚ και συνεχίστηκε κόντρα στον Ολυμπιακό.

Έπειτα από την “κοιλιά” των τριών αγώνων με Ολυμπιακό (εκτός) και ΑΕΚ (δύο ματς κόντρα στην Ένωση), οι “κιτρινόμαυροι” έκαναν κάτι παραπάνω από το να ανταποκριθούν απλά σε ένα δύσκολο επταήμερο κόντρα στους τρεις από τους τέσσερις διεκδικητές του τίτλου.

Η παρουσία του ΑΡΗ στα ματς με ΑΕΚ, Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό ήταν κλιμακωτά ανοδική. Αυτό που επεδίωκε και ο Άκης Μάντζιος πλησιάζοντας προς το φινάλε των πλέι οφ. Να φορμάρει δηλαδή την ομάδα του ξανά και αυτή να βγάλει στο γήπεδο πολλά από τα καλά στοιχεία που χαρακτηρίζουν το παιχνίδι της. Οπως και έγινε.

Ηταν αδύνατο για τον ΑΡΗ να πάει στα… κόκκινα σε όλα τα πλέι οφ και με την ίδια ενδεκάδα., ειδικά όταν υπάρχει μία συγκεκριμένη διαχείριση στο ρόστερ -χθες δεν ξεκίνησε ο Μορόν- και ενώ σχεδόν όλη η χρονιά χαρακτηρίζεται από αυξομειώσεις στην απόδοσή του. Δηλαδή τα γνωστά σκαμπανεβάσματα.

Με αυτό τον τρόπο ο Μάντζιος καταφέρνει και παρουσιάζει την τελευταία εβδομάδα έναν ΑΡΗ που βγάζει τρεξίματα, εντάσεις και διάρκεια στο κομμάτι των αντοχών μέσα στο παιχνίδι, με πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα τα ντέρμπι κόντρα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό.

Η επόμενη πρόκληση πλέον. για τον προπονητή είναι η συντήρηση αυτής της κατάστασης στις επόμενες δύο εβδομάδες της διακοπής, με στόχο στο τελευταίο δεκαήμερο της σεζόν ο ΑΡΗΣ να παρουσιάζει ανάλογη ή και καλύτερη εικόνα από αυτή που είχε το προηγούμενο επταήμερο.

 

Προτεινόμενα Άρθρα