Στη Λεωφόρο μίλησε (και) ο εγωισμός του

από Νίκος Παπαδόπουλος

Το ντέρμπι της Λεωφόρου είχε έναν άμεσα ενδιαφερόμενο, ο οποίος ήταν ο Παναθηναϊκός για βαθμολογικούς λόγους.

Ο ΑΡΗΣ απώλεσε πριν καιρό τους ουσιαστικούς στόχους του στα πλέι οφ. Κόντρα στους “πράσινους” όμως είχε πολλούς λόγους για τη νίκη, στην οποία εν τέλει έφτασε και μάλιστα δίχως να αγχωθεί ιδιαίτερα όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι της περασμένης Κυριακής.

Το Κύπελλο είναι σίγουρα ένας από αυτούς. Μία νίκη και μία εμφάνιση που στο πλαίσιο των mind games μπαίνει στο μυαλό κάθε ομάδας από τη δική της σκοπιά, ώστε από εκεί και πέρα να τη διαχειριστεί αναλόγως.

Από τη στιγμή που ο ΑΡΗΣ κοντραρίστηκε με τον αντίπαλό του στον τελικό, ήταν δεδομένο ότι το προχθεσινό παιχνίδι είχε έναν ιδιαίτερο χαρακτήρα, τον οποίο ο Άκης Μάντζιος… ενίσχυσε με τον δικό του τρόπο πριν οι παίκτες του πατήσουν στο χορτάρι της Λεωφόρου.

Ο έμπειρος τεχνικός θύμισε στους ποδοσφαιριστές του ΑΡΗ όσα έχουν προηγηθεί φέτος στη σειρά των αγώνων με τους “πράσινους” και κυρίως τις δύο ήττες που προηγήθηκαν. Εκείνη της Λεωφόρου, με τον τρόπο που ήρθε, όπως και αυτή στο “Βικελίδης” που πλήγωσε περισσότερο τον εγωισμό του της ομάδας λόγω της κυρίαρχης εικόνας που είχε στον αγωνιστικό χώρο του “Κλεάνθης Βικελίδης”.

Σε αυτόν τον εγωισμό “χτύπησε” και ο Μάντζιος μιλώντας στους παίκτες του πριν το προχθεσινό ντέρμπι. Να μην αρκεστούν απλά σε μία καλή εμφάνιση κόντρα στον Παναθηναϊκό αλλά να φτάσουν στην ουσία, όπως κι έγινε.

Ο προπονητής διαχειρίστηκε έξυπνα το πνευματικό κομμάτι και εξίσου σημαντική είναι η ανταπόκριση των ποδοσφαιριστών στις παραινέσεις του προπονητή. Εβγαλαν αντίδραση, εγωισμό και έχουν μπροστά τους ακόμη ένα ματς για το κάνουν. Εκεί όπου αυτά τα στοιχεία θα μετρήσουν περισσότερο από κάθε άλλη φορά.

 

 

Προτεινόμενα Άρθρα