Το κέντρο που προβήματίζει και καθορίζει πολλά…

από Νίκος Παπαδόπουλος

Δύο επίσημα παιχνίδια και δύο διαφορετικές προσεγγίσεις σε πρόσωπα και σχήμα για τον ΑΡΗ, με επίκεντρο του χώρο του κέντρου. Οχι όμως με τα επιθυμητά αποτελέσματα, εξ ου και οι αλλαγές από τον Τόλη Τερζή.

Η τριάδα των Ζουλ, Νταρίντα και Ρουπ δεν απέδωσε στο Γερεβάν, επηρεάζοντας σημαντικά την επιθετική εικόνα της ομάδας αλλά και σε μία μέρα που γενικά λίγα πράγματα πήγαν καλά.

Στο ματς της περασμένης Πέμπτης υπήρξε η εναλλαγή σε 4-2-3-1 και με ανακατανομή ρόλων. Πάλι όμως δεν “βγήκε”, με τον Ρουπ να είναι σε κακή μέρα ακόμη μία φορά, τον Νταρίντα όχι τόσο κοντά στην περιοχή μαζί με μία όχι τόσο καλή μέρα και τον Τζούρασεκ σε ρόλο “6αριού” όπου δεν μπόρεσε να δείξει τις αρετές του. Μία κατάσταση που διορθώθηκε από τον προπονητή στο δεύτερο μέρος, με αποτέλεσμα να βελτιωθεί η εικόνα στον άξονα ως ένα σημείο.

Με τον τρόπο που παίζει ο ΑΡΗΣ και με βάση αυτό που επιδιώκει μέσα στο παιχνίδι επιθετικά, η απόδοση του κέντρου αποτελεί βαρόμετρο και για αυτό είναι σχεδόν σίγουρο ότι ο Τερζής θα πάει σε νέες αλλαγές κόντρα στη Ντιναμό Κιέβου, με τον Ζουλ να κερδίζει πόντους προχθές ώστε να πάρει πιθανότατα τη θέση του Ρουπ που έχασε αρκετούς.

 

 

Προτεινόμενα Άρθρα