Το κέρδος του Γκαρθία και η πρωτιά κόντρα στον Ολυμπιακό

από Νίκος Παπαδόπουλος

Το χθεσινό ντέρμπι με τον Ολυμπιακό ήταν δεν είχε πολλά σημεία αναφοράς για τον ΑΡΗ, σε μία από τις χειρότερες βραδιές του επιθετικά.

Δεν ήταν δύσκολο λοιπόν για τον Μάνου Γκαρθία να συμπεριληφθεί σε αυτά τα σημεία αναφοράς και να αποτελέσει ίσως το μοναδικό το οποίο μπορούν να χαρακτηρίσουν οι “κιτρινόμαυροι” ως κέρδος.

Ηταν η δεύτερη συμμετοχή του 25χρονου και μάλιστα για σχεδόν ένα μισάωρο, δηλαδή διπλάσιο χρόνο από τα περίπου 15 λεπτά που αγωνίστηκε κόντρα στον Παναιτωλικό.

Κάθε αγώνας είναι και κέρδος για τον Γκαρθία, στο πλαίσιο της ενίσχυσης του αγωνιστικού του ρυθμού, με τον Άκη Μάντζιο να τον περιμένει να φτάσει στα απαιτούμενα νούμερα που θα του επιτρέψουν να τον συμπεριλάβει στα βασικά του πλάνα. Κάτι που ίσως γίνει και στο παιχνίδι Κυπέλλου με τη Νίκη Βόλου.

Ο Γκαρθία βοήθησε όσο μπορούσε τον ΑΡΗ επιθετικά και μάλιστα πρόλαβε να δημιουργήσει δύο ευκαιρίες, άσχετα με την κατάληξή τους. Ακόμα κι έτσι είχε τις περισσότερες από κάθε άλλο παιχνίδι της ομάδας στο χθεσινό ντέρμπι, μαζί με 12/13 πετυχημένες μεταβιβάσεις και 23 επαφές με τη μπάλα.

Κάθε παιχνίδι δίνει στον Ιβηρα άσσο αυτοπεποίθηση και τον… αέρα που χρειάζεται ώστε να αφήσει πίσω του και πνευματικά τον δύσκολο χρόνο που πέρασε. Αυτό περιμένει και ο Μάντζιος ώστε να τον καθιερώσει σταδιακά στη θέση πίσω από τον επιθετικό και να πάρει από αυτόν πράγματα που έλειψαν χθες στο δημιουργικό κομμάτι.

Προτεινόμενα Άρθρα