Ο Φεράρι… άκουσε το “καμπανάκι”!

από Νίκος Παπαδόπουλος

Πριν μία εβδομάδα εκτός για αγωνιστικούς λόγους και στο Περιστέρι… κορυφαίος.

Σε επτά μέρες ο Φράνκο Φεράρι διένυσε μία μεγάλη απόσταση, δείχνοντας περισσότερο απ’ όλα στο Περιστέρι ότι άκουσε το… καμπανάκι με την απόφαση του Άκη Μάντζιου να τον αφήσει εκτός αποστολής για τους αγώνες με ΠΑΣ Γιάννινα και Παναιτωλικό.

Ο έμπειρος τεχνικός έκρινε τον Αργεντινό ανέτοιμο και ότι πρέπει να προσπαθήσει πολύ παραπάνω για να μπει ξανά στα πλάνα του, όπως και έκανε την εβδομάδα που ολοκληρώνεται σήμερα. Αυτό είδε ο Μάντζιος και σε συνδυασμό με τις κουβέντες τις οποίες είχε με τον ποδοσφαιριστή, αποφάσισε όχι απλά να τον επαναφέρει στα πλάνα του αλλά και στο αρχικό σχήμα για το Περιστέρι, απόντος του τιμωρημένου Οντουμπάζιο.

Ο Φεράρι αυτό που έκανε δεν ήταν απλά να βοηθήσει την ομάδα αλλά να πραγματοποιήσει ίσως την καλύτερη φετινή του εμφάνιση.

-14 κλεψίματα

– 6 πάσες στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου (2ος)

– 10 κερδισμένες μονομαχίες και 2 χαμένες

– 28/37 εύστοχες πάσες 

Πηγή: sofascore.gr

Οπως φαίνεται και στο σχετικό heat map, ο Αργεντινός είχε έντονη συμμετοχή στο παιχνίδι της ομάδας κυρίως αμυντικά και λιγότερο επιθετικά. Ακόμα και αυτό ήταν αρκετό όμως για να σταματήσει αρκετές από τις προσπάθειες του Ατρομήτου στην πλευρά του Ρομπάιγ, με καίριες επεμβάσεις πάνω στη μπάλα στις περισσότερες περιπτώσεις.

Μία εμφάνιση που συνολικά δημιουργεί την ελπίδα της… αφύπνισης του Φεράρι και της χρησιμότητας που μπορεί να έχει στη συνέχεια, με δεδομένο ότι αυτή τη στιγμή είναι ο μοναδικός αριστερός μπακ του ροτέισον και ο Μάντζιος θα τον χρειαστεί στην πορεία, έχοντας και τον Μοντόγια ως τον άνθρωπο των ειδικών αποστολών.

Προτεινόμενα Άρθρα