Το… πακέτο του Μενέντες

από Νίκος Παπαδόπουλος

Ο Άρης μπήκε στο φετινό μεταγραφικό παζάρι έχοντας ως δεδομένο ότι θα πρέπει να πάρει τουλάχιστον δύο εξτρέμ με την ανάγκη ενίσχυσης στα άκρα της επίθεσης να μεγαλώνει από τη στιγμή της πώλησης του Ματέο Γκαρσία στην Άτλας.

Ειδικά οι εξελίξεις με τον Αργεντινό τα προηγούμενα εικοσιτετράωρα ανάγκασαν τους “κιτρινόμαυρους” να επισπεύσουν τις κινήσεις τους για τα “φτερά”, έχοντας τουλάχιστον μία κλεισμένη μεταγραφή από την προηγούμενη βδομάδα και πιθανότατα αυτή του Τζόναθαν Μενέντες

Σε αντίθεση με τον Σαβέριο, ο 29 χρόνος εξτρέμ είναι η μία… καλή κίνηση που ήθελε να κάνει ο ΑΡΗΣ για τους πλάγιους του, συγκεντρώνοντας ένα πακέτο χαρακτηριστικών το οποίο έπεισε τον Τόλη Τερζή αλλά και τον Ρόμπερτ Παλίκουτσα ώστε να προχωρήσουν στην απόκτησή του.

Τα χαρακτηριστικά που έκαναν “κλικ”

Πλην του Πάλμα, από τα εξτρέμ του ΑΡΗ γενικά έλειπε ο παίκτης με την παραπάνω ενέργεια, την πρωτοβουλία. Στοιχεία που βγαίνουν μέσα από την εικόνα της ομάδας για τον Μενέντες αλλά και τους αριθμούς του.

Πέραν της ταχύτητας, στα ατού του συγκαταλέγεται το ένας εναντίον ενός, η ικανότητα στους μικρούςν χώρους να… ανακατεύει τις αντίπαλες άμυνες και… οι άμυνές του. Πρόκειται για εξτρέμ που μαρκάρει, γυρίζει στα μετόπισθεν και πρόκειται για ένα στοιχείο που έπαιξε τον ρόλο του.

Η δυσκολία στο γκολ αλλά…

Ο Μενέντες έχει γκολ στην καριέρα του, όχι όμως όσα θα μπορούσε βάσει θέσης. Γενικά βγάζει μία δυσκολία στο σκοράρισμα στις περισσότερες χρονιές του, πλην των σεζόν που αγωνίστηκε στην Ταγιέρες (2016-17 και 2019-20).

Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι θα γίνει το ίδιο και στην Ελλάδα. Άλλο πρωτάθλημα, άλλο επίπεδο οπότε μπορεί να περιορίσει αυτή τη δυσκολία που φαίνεται να έχει απέναντι στην αντίπαλη εστία.

Η ίδια πλευρά με τον Πάλμα

Ο Ονδουριανός όσο δεν φεύγει… μένει και υπολογίζεται για το αριστερό άκρο της επίθεσης, στο οποίο αγωνίζεται επί το πλείστον και ο Μενέντες κλείνοντας εσωτερικά με το ανάποδο πόδι.

Ωστόσο έχει εμπειρία και αρκετά παιχνίδια επίσης από τη δεξιά, με τους ανθρώπους του ΑΡΗ να έχουν στο μυαλό του και αυτό το δεδομένο.

Εν κατακλείδι, στον ΑΡΗ πιστεύουν ότι βρήκαν έναν παίκτη με πολύ καλό… πακέτο και πάνω στα αγωνιστικά χαρακτηριστικά που έθεσε ο προπονητής για τη συγκεκριμένη θέση. Πήγε δηλαδή σε αυτόν που δεν θεωρούσε απλά καλό αλλά κατάλληλο.

Αν θα επιβεβαιωθεί ή όχι, θα φανεί στο γήπεδο.

Προτεινόμενα Άρθρα