Το πρώτο… σκανάρισμα της Μακάμπι Τελ Αβίβ

από Νίκος Παπαδόπουλος

Εδώ και τουλάχιστον μία εβδομάδα ο ΑΡΗΣ έχει ξεκινήσει… εντατικά μαθήματα πάνω στη Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Το τεχνικό τιμ και κυρίως ο Τόλης Τερζής είναι αυτός που έχει επιφορτιστεί με το… διάβασμα των Ισραηλινών, οι οποίοι βρίσκονται πάνω-κάτω στην ίδια φάση με τον ΑΡΗ οπότε το δείγμα είναι περιορισμένο.

Η ομάδα του ΒλάντανΊβιτς έχει δώσεις μόλις τρία παιχνίδια τη φετινή σεζόν. Ένα για το Super Cup Ισραήλ και άλλα δύο για την Ευρώπη κόντρα στη Ζίρα.

Τα δύο συστήματα

Ο Σέρβος τεχνικός έχει χρησιμοποιήσει δύο συστήματα έως τώρα, με πρώτο στόχο να αξιοποιεί το γεμάτο κέντρο του. Μία φορά παρέταξε την ομάδα του με 4-2-3-1 και στα δύο ματς της Ευρώπης με 4-3-3 που ενίοτε μετατρεπόταν σε 4-1-4-1.

H τριάδα στο κέντρο και ο Κούβας

Ο Ιβιτς στηρίζει πολλά στο κέντρο του και σε μία τριάδα που δεν έχει αλλάξει μέχρι στιγμής στην Ευρώπη.

Με τον τρόπο που παίζει η Μακάμπι, η λεπτομέρεια είναι ότι δεν υπάρχουν δύο χαφ στην ευθεία αλλά ένας μονός χαφ και δύο εσωτερικοί μέσοι πιο μπροστά. Στην προκειμένη περίπτωση ο Φαν Όβερεμ ως μονός χαφ και ο Γκολάσα με τον Κανιχόφσκι λίγο πιο μπροστά.

Σημείο αναφοράς στην επίθεση είναι ο Ζάχαβι αλλά θα απουσιάσει σίγουρα από το πρώτο παιχνίδι. Εκείνος που φαίνεται να θέλει προσοχή είναι σίγουρα ο Μπράντλεϊ Κούβας. Ο 29χρονος αριστεροπόδαρος εξτρέμ από το Κουρασάο αγωνίζεται κυρίως από τη δεξιά πλευρά και θέλει λίγη παραπάνω προσοχή.

 

Προτεινόμενα Άρθρα