Το σκορ εγρήγορσης και τα… δύσκολα στο Βουκουρέστι

από Νίκος Παπαδόπουλος

Η Ντιναμό Κιέβου μπαίνει από σήμερα ξανά στην καθημερινότητα του ΑΡΗ μετά το χθεσινό ρεπό και τις απαραίτητες ανάσες που πήραν οι παίκτες, πριν τη μεγάλη “μάχη” στο Βουκουρέστι.

Τις επόμενες τρεις μέρες η ομάδα έχει αρκετή δουλειά μπροστά της, ώστε να προετοιμαστεί για ακόμη ένα πιο απαιτητικό παιχνίδι απέναντι στους Ουκρανούς που θα τα παίξουν όλα για όλα.

Φυσικά για τον ΑΡΗ θα ήταν ακόμα πιο ευνοϊκό να σκόραρε ο Μενέντες στο φινάλε του προηγούμενου ματς και να έπαιρνε προβάδισμα δύο τερμάτων. Το 1-0 είναι αρκετά εύθραυστο αλλά παράλληλα κρατάει τους “κιτρινόμαυρους” σε μία απαραίτητη εγρήγορση για τις συνθήκες που θα συναντήσουν στη Ρουμανία.

Ο Μίρτσέα Λουτσέσκου θα βγάλει κάποιον άσσο από το μανίκι του όσον αφορά τα πρόσωπα ή την τακτική προσέγγιση, πλην της πιθανής χρησιμοποίησης του Βανάτ ο οποίος προς έκπληξη πολλών δεν αγωνίστηκε στο “Κλεάνθης Βικελίδης”.

Αυτό που είναι σίγουρο και περιμένουν στον ΑΡΗ είναι η πολύ μεγαλύτερη πίεση που θα ασκήσει η Ντιναμό και πιθανότατα από νωρίς στο παιχνίδι, με στόχο να βρει το γρήγορο γκολ και να αλλάξει από νωρίς τις συνθήκες του αγώνα.

Οι “κιτρινόμαυροι” καλούνται να κάνουν ένα αντίστοιχο παιχνίδι με αυτό της περασμένης Πέμπτης, ειδικά στο ανασταλτικό κομμάτι και ιδανικά να βρουν ένα γκολ στους χώρους που θα αφήσουν οι Ουκρανοί για να τους φέρουν σε ακόμα πιο δύσκολη θέση.

Προτεινόμενα Άρθρα