Το 10άρι… κρατάει το 4-2-3-1

από Νίκος Παπαδόπουλος

Πολλές αναμένεται να είναι οι κινήσεις του ΑΡΗ στο “παζάρι” του καλοκαιριού, είτε για να βελτιωθεί σε κάποιες θέσεις είτε για να καλύψει κενά που έχουν δημιουργηθεί ήδη.

Ενα από αυτά εντοπίζεται μεσοεπιθετικά και αφορά τη θέση του επιτελικού μέσου, για την οποία την τελευταία διετία λογιζόταν ως βασική επιλογή -λιγότερο φέτος- ο Φακούντο Μπερτόγλιο.

Ο Αργεντινός είχε τελειώσει πριν το φινάλε της σεζόν και ήδη ο ΑΡΗΣ ψάχνει στην αγορά έναν παίκτη κοντά στις απαιτήσεις της θέσης, κάτι που σημαίνει ότι θα κρατήσει το 4-2-3-1 στο playbook της νέας σεζόν.

Μπορεί ως σύστημα να μην… τρελαίνει τον Μπούργος, όμως στα τελευταία ματς των πλέι οφ φάνηκε ότι… κουμπώνει στην ομάδα και την κάνει πιο compact μέσα στο βίντεο.

Στον ρόλο του παίκτη πίσω από τον φορ μπορεί να ανταποκριθεί και ο Μπαντου΄Εντιαγέ, άσχετα όμως με αυτό ο ΑΡΗΣ θέλει τουλάχιστον ακόμη έναν παίκτη εκεί.

Μία τέτοια περίπτωση θα μπορούσε να είναι ο Μάρκος Πάουλο. Ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός της Ατλέτικο Μαδρίτης αγωνίζεται τόσο πίσω από τον φορ όσο και στα άκρα της επίθεσης, εξυπηρετώντας αρκετές από τις ανάγκες της ομάδας μεσοεπιθετικά.

Προτεινόμενα Άρθρα