Το background της τριάδας και το “πεταμένο” ημίχρονο

από Νίκος Παπαδόπουλος

Το 3-4-3 ή 3-4-2-1 ήταν η ριζική αλλαγή του Χερμάν Μπούργος στα βασικά του πλάνα, σε μία προσπάθειά του για κάτι διαφορετικό με την επανέναρξη των πλέι οφ.

Για τον κόσμο ήταν σίγουρα κάτι καινούργιο. Οχι όμως και για την ομάδα, αφού τις τελευταίες εβδομάδες ο Μπούργος το βάζει σταδιακά στην καθημερινότητά της και πιο συγκεκριμένα από την εβδομάδα του πρώτου αγώνα κόντρα στον Ολυμπιακό.

Είναι το σύστημα που χρησιμοποιούσε επί το πλείστον στη Νιούελς Ολ Μπόις και είχε στο μυαλό του να το τσεκάρει σε κάποια φάση στα πλέι οφ, με την πρόθεση να εστιάσει περισσότερο από το ερχόμενο καλοκαίρι.

Ο Αργεντινός τεχνικός πίστεψε ότι θα έδινε κάτι διαφορετικό στην ομάδα χθες. Το αποτέλεσμα όμως ήταν ακριβώς το αντίθετο. Τα πρόσωπα που επέλεξε δεν… κούμπωσαν -ειδικά οι Μπεναλουάν, Εντιαγέ- και  όπως φάνηκε η ομάδα μπερδεύτηκε και… χάθηκε μέσα σε μία κακή εικόνα, με μόλις μία καλή τελική για να σκοράρει. Το σουτ του Σάσα…

Με τις τρεις μαζεμένες αλλαγές στο 46′, κάπως… ζωντάνεψε την άχρωμη και αργή εικόνα της ομάδας του, δεν πέρασε όμως πολύ ώρα για να επαναφέρει την τετράδα. Ηδη όμως ο ΑΡΗΣ είχε πετάξει 45 λεπτά και στο δεύτερο είχε απλά να διαχειριστεί την αδυναμία του απέναντι σε κλειστές άμυνες.

Η δοκιμή δεν βγήκε, η πίεση μεγάλωσε και από σήμερα ο Μπούργος καλείται να διαχειριστεί ίσως την πρώτη του αγωνιστική κρίση, με την ομάδα πάντως να είναι ακόμα μέσα στον στόχο της 3ης θέσης.

 

 

Προτεινόμενα Άρθρα