Τσιώλης: «Ο Μπούργος είναι άξιος συγχαρητηρίων…»

από AllAboutARIS

Ο Σάκης Τσιώλης μίλησε στον Libero 107,4 και την εκπομπή «Pressing» και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στον Χερμάν Μπούργος, τον ΑΡΗ, αλλά και την αναμέτρηση της Κυριακής με τον Παναθηναϊκό.

Είπε μεταξύ άλλων:

Για τον Χερμάν Μπούργος: «Έχει τεράστιες παραστάσεις από πολύ υψηλό επίπεδο. Η σχολή που προέρχεται δουλεύει πολύ το σύστημα και την τακτική. Έχει μια άνεση και την αμεσότητα μέσα από την γλώσσα να έχει επικοινωνία με τους παίκτες του. Αυτό είναι υπέρ του. Μου κάνει εντύπωση ότι η ομάδα δεν περιμένει πίσω από τη σέντρα να πάρει την μπάλα, αλλά πιέζει αρκετά ψηλά, στο πρώτο τρίτο του αντιπάλου. Όταν κερδίζει την μπάλα, οι παίκτες του ΑΡΗ είναι κοντά στην περιοχή δημιουργούν καταστάσεις. Έχει πρόβλημα με τον κεντρικό φορ, αλλά μπορεί να πάρει γκολ από τους περιφερειακούς του».

Για τις πολλές αλλαγές σε σύστημα: «Ανάλογα και με τον αντίπαλο και τι ζητάει από το παιχνίδι ο ΑΡΗΣ, βλέπει ότι μπορεί να το στηρίξει. Μεγάλο πλεονέκτημα για τον προπονητή, να ξέρει την ομάδα του για να αλλάζει 1-2 συστήματα μέσα στο ματς για να μη ξέρει και ο αντίπαλος ποιος μαρκάρει ποιον. Το αποτέλεσμα είναι ο καλύτερος φίλος του προπονητή. Μέχρι το 95 είναι εκεί για να παίζει και γι’ αυτό του αξίζουν συγχαρητήρια».

Για τον Καμαρά και το 4-4-2: «Ο Καμαρά δεν είναι ο καθαρός φορ. Τον βοηθάει το 4-4-2, με έναν ακόμη επιθετικό δίπλα του για να απασχολεί έναν στόπερ. Έχει την κίνηση στον χώρο και δημιουργεί προβλήματα στον αντίπαλο με την ταχύτητά του».

Για το ματς του ΑΡΗ με τον Παναθηναϊκό: «Και οι δύο θα κοιτάξουν να πιέσουν και να δημιουργήσουν προβλήματα στα κεντρικά στόπερ. Ο Παναθηναϊκός στο γήπεδό του είχε το πλεονέκτημα με τις περισσότερες ομάδες, να του δίνουν χώρο για να πιέσει. Όποια από τις δύο ομάδες πιέσει πιο ψηλά και πιο καλά θα έχει ένα πλεονέκτημα. Ο ΑΡΗΣ κρατάει καλά την μπάλα στην επίθεση. Θα είναι ωραίο τακτικά παιχνίδι για να το παρακολουθήσουμε».

Προτεινόμενα Άρθρα