Φετφατζίδης: “Γούσταρα στον ΑΡΗ – Αρνήθηκα πολλές προτάσεις για να μείνω εκεί’

από AllAboutARIS

Ο Γιάννης Φετφατζίδης άνοιξε το… άλμπουμ της καριέρας του και θυμήθηκε μέσα από το Gazzetta.gr όσα σημάδεψαν την πορεία του στο ποδόσφαιρο. Και ο ΑΡΗΣ έχει ξεχωριστή θέση σε αυτήν.

Ο άσσος του ΑΠΟΕΛ μίλησε για την περίοδο που αποχώρησε από τον Ολυμπιακό και κατέληξε στον ΑΡΗ, στον οποίο… γούσταρε όπως είπε και ανέλυσε ξανά τον τρόπο με τον οποίο πήγε στη Θεσσαλονίκη. Και σίγουρα δεν ήταν δανεισμός.

“Δεν μου άρεσε καθόλου που ο Ολυμπιακός μού ζήτησε αυτό το πράγμα και την τελευταία μέρα των μεταγραφών. Δεν με είχαν προειδοποιήσει καν. Ο Μάρτινς μού έλεγε: “Ακούγονται διάφορα, αλλά είσαι εδώ μαζί μας, σε γουστάρω”. Το μυαλό μου ήταν εκεί. Τελευταία μέρα των μεταγραφών μού είπαν ότι θα πάω δανεικός στον Άρη. Τρελάθηκα! “Σε μένα που είμαι παιδί της Ακαδημίας, επειδή έχασα αυτήν την ευκαιρία με την ΑΕΚ; Δεν είμαι τυχαίος, δεν είμαι και άσχετος. Μη με υπολογίζετε βασικό, αλλά ας είμαι εκεί. Γιατί να γίνει αυτό και μάλιστα την τελευταία μέρα των μεταγραφών;”. Εγώ δανεικός δεν θα πήγαινα κι έτσι το έλυσα το συμβόλαιο και πήγα ελεύθερος. Από τον Ολυμπιακό μού είπαν για άλλες 2-3 ομάδες. Νομίζω ήταν κι η Νότιγχαμ και είπα “όχι”. Κυριολεκτικά ήταν την τελευταία στιγμή η απόφασή μου να πάω στον ΑΡΗ. Μίλησα και με τον Καρυπίδη ο οποίος μου έδειξε πόσο με ήθελε.

Στον ΑΡΗ έμεινα και γούσταρα μετά. Αν είσαι καλός, σ’ αγαπάει ο κόσμος. Το δύσκολο είναι να σ’ αγαπήσουν όταν δεν παίζεις. Αν δεν είσαι καλός, θα μπορούσε ο κόσμος να σου δώσει την ευκαιρία, να σου δώσει χρόνο. Όχι για πάντα, αλλά στα δύσκολα θες την στήριξη. Από τους προπονητές από τις διοικήσεις θες την στήριξη. Πάει καλά λοιπόν ο δεύτερος χρόνος στον Άρη και είμαι 2ος MVP πίσω από τον Λιβάι Γκαρσία. Εγώ πιστεύω ότι ήμουν εκείνη τη σεζόν ήμουν ο καλύτερος παίκτης στην Ελλάδα. Ήθελα αυτόν τον τίτλο. Από τον ΠΣΑΠΠ αν δεν κάνω λάθος καλύτερος Ελληνας ήταν ο Μασούρας, ήμουν στην καλύτερη 11άδα. Μπορείς να πεις ότι στα 3 χρόνια μπάλα στην Ελλάδα, στη μία ήμουν από τους καλύτερους. Η ηλικία μου τότε είναι 29-30 και υπάρχει ενδιαφέρον από τα Εμιράτα”.

Μάλιστα ο Φετφατζίδης αποκάλυψε ότι μετά το πρώτο εξάμηνο στον ΑΡΗ είχε πρόταση από τη Μακάμπι Χάιφα, αλλά και πάλι επέλεξε τον ΑΡΗ.

“Η ομάδα του ΑΡΗ ήταν πολύ καλή τότε, πήγαινε καλά, είχε Ματέο, Μπρούνο Γκάμα, Ντιγκινί… Οπότε τα βρίσκω λίγο δύσκολα και εκεί το πρώτο διάστημα. Ελεγα μέσα μου: “Δεν θα παίξω καθόλου;”. Με Παντελίδη το εξάμηνο και Ενινγκ. Το συμβόλαιό μου ήταν μέχρι το καλοκαίρι. Το καλοκαίρι με πήρε ο Παντελίδης και μου είπε να μείνω στην ομάδα, ενώ είχα τηλεφώνημα και από τη Μακάμπι Χάιφα, την οποία βλέπουμε πόσο πολύ έχει δυναμώσει. Πολύ καλό επίπεδο, Champions League, αλλά τελικά προτίμησα τον ΑΡΗ.

Εχω δει στα videos 100 εξτρέμ και κανένας δεν είναι καλύτερος από εσένα”, μου είπε ο Παντελίδης. Ήθελα να του πω “τώρα μου το λες;”. Δεν του το είπα όμως. Συζητήσαμε λίγο, του είπα τα δικά μου, μου είπε τα δικά του. Αποφάσισα να γυρίσω στον ΑΡΗ και είχε την εξέλιξη που περίμενα”.

Προτεινόμενα Άρθρα