«Φιλική» νίκη για Νορβηγία χωρίς τον Χάαλαντ

από AllAboutARIS

Ο Χάαλαντ έλειπε, αλλά η Νορβηγία… χαμογέλασε! Η ομάδα του Στάλε Σολμπάκεν επικράτησε εκτός έδρας με 2-1 της Ιρλανδίας στο Δουβλίνο, επιστρέφοντας στις νίκες έστω και στα φιλικά.

Ανώτερη στο πρώτο μέρος η Νορβηγία, είχε τον έλεγχο και πίεζε για να βρει το γκολ. Ο Λάρσεν στο 24’ και ο Ελιουνούσι δέκα λεπτά αργότερα έφτασαν κοντά στο προβάδισμα, αλλά αυτός που τελικά άνοιξε το σκορ για τους φιλοξενούμενους ήταν ο Έστιγκορντ στο 41ο λεπτό μετά από ασίστ του Έντεγκαρντ για το 1-0.

To δεύτερο μέρος είχε την… αντίθετη εικόνα αφού η Ιρλανδία πήρε τα ηνία. Σε ένα εκρηκτικό τρίλεπτο από το 51’ ως το 54’ οι Βρετανοί απείλησαν τρεις φορές αλλά κανείς εκ των Έγκαν, Κιουλέν και Μπράουν δεν κατάφερε να σκοράρουν σε μεγάλες φάσεις, με τον Σολμπάκεν ένα λεπτό μετά να απειλεί επίσης για λογαριασμό της Νορβηγίας. Εν τέλει, ο Μπράουν κατάφερε στο 69ο λεπτό να σκοράρει και να ισοφαρίσει σε 1-1.
Από εκεί και έπειτα το παιχνίδι έγινε… ροντέο με τις δύο ομάδες να ψάχνονται για τη νίκη, με τον Ομοϊτζουάνφο στο 85ο λεπτό να γέρνει την πλάστιγγα υπέρ των Νορβηγών για το τελικό 2-1.

Προτεινόμενα Άρθρα