Χαβιέρ Τέμπας: “Όταν ο Βινίσιους αποσυρθεί, θα του προτείνουμε να γίνει πρεσβευτής της La Liga”

από AllAboutARIS

Ο πρόεδρος της La Liga Χαβιέρ Τέμπας αναφερόμενος στα ρατσιστικά “χτυπήματα” που έχει δεχθεί συνολικά ο Βινίσιους, αλλά και στη δράση του ίδιου κατά του ρατσισμού, ανακοίνωσε πως η πρόθεσή του είναι να προταθεί στον Βραζιλιάνο παίκτη της Ρεάλ Μαδρίτης να γίνει πρεσβευτής του ισπανικού πρωταθλήματος.

Ο ίδιος ο πρόεδρος Τέμπας δήλωσε: “Ο Βινίσιους δέχεται ρατσιστικές προσβολές επειδή είναι ηγέτης στον αγώνα κατά του ρατσισμού. Αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να είναι πρεσβευτής της La Liga επειδή είναι εν ενεργεία παίκτης, αλλά όταν αποσυρθεί θα του το προτείνουμε προφανώς”.

Στη συνέχεια ο ίδιος εξήγησε ποιο είναι το έργο της La Liga για την εξάλειψη του ρατσισμού. “Η Ισπανία δεν είναι ρατσιστική χώρα, προφανώς υπάρχουν ρατσιστικές συμπεριφορές. Δεν πρόκειται να μιλήσω για τον αριθμό, γιατί από τη στιγμή που υπάρχει, πρέπει να αγωνιστούμε για να τον εξαλείψουμε. Στην Ισπανία λείπει η συνειδητοποίηση ότι οι καλοί άνθρωποι πρέπει να μιλήσουν”, ανέφερε.

Υπενθυμίζεται πως ο Βινίσιους έχει μιλήσει ανοικτά αρκετές φορές ενάντια στον ρατσισμό που υφίσταται εκείνος και όχι μόνο, με τον ίδιο να έχει λάβει την υποστήριξη της Ρεάλ Μαδρίτης και της διοργανώτριας αρχής σε αυτές τις προσπάθειές του.

Προτεινόμενα Άρθρα