Όσα πληρώνεται ο Μέσι, παίρνουν όλοι οι άλλοι μαζί

από AllAboutARIS

Το MLS έδωσε ξανά στη δημοσιότητα τη λίστα με τους πιο ακριβοπληρωμένους παίκτες. Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι ο Λιονέλ Μέσι είναι ο παίκτης με τα υψηλότερα εισοδήματα στις Ηνωμένες Πολιτείες. Όμως υπάρχει χαώδης διαφορά με τις υπόλοιπες ομάδες.

Ο Αργεντινός σούπερ σταρ είναι ο παίκτης με τον μεγαλύτερο μισθό, καθώς αμείβεται με 11 εκατομμύρια ευρώ.  Το εντυπωσιακότερο όλων είναι ότι κερδίζει περισσότερα από ολόκληρο το ρόστερ των 25 από τις 29 ομάδες του MLS.  Κι αυτό διότι η συμφωνία του με την Ίντερ προβλέπει να πληρώνεται χρήματα και σε μετοχές, αλλά και από χορηγούς του συλλόγου, τα οποία δεν μπαίνουν στο… μισθολόγιό του.

Με συνολικό μισθολογικό κόστος 38,4 εκατομμυρίων ευρώ, συμπεριλαμβανομένων των μπόνους, η Ίντερ Μαϊάμι ξοδεύει τα περισσότερα σε μισθούς από όλους τους συλλόγους. Αυτό οφείλεται εν μέρει στους μισθούς των Σέρχιο Μπουσκέτς (πάνω από 8 εκατομμύρια), Λουίς Σουάρες και Ζόρντι Άλμπα (και οι δύο με 1,4 εκατομμύρια).

Ακολουθούν οι ομάδες Τορόντο FC με 28,9 εκατομμύρια ευρώ, Σικάγο Φάιρ με 23,1 εκατομμύρια ευρώ και Νάσβιλ SC με 19,7. Ο δεύτερος παίκτης με τα περισσότερα κέρδη στο MLS είναι ο Λορέντζο Ινσίνιε της Τορόντο FC.

Προτεινόμενα Άρθρα